YETI Biopsja LC/Pszenżyto/Monotube 12.5Lx2

Wyszukiwarka Forumowa:

NewAgeBushman

Well-known member
Buchów
95
Mój test nie poszedł. Tuż przed wpadł mi Stary na chatę...i zrobiliśmy flaszkę. Może za tydzień.
Hehehe. Powiedz tacie żeby obejrzał "Magiczny świat grzybów" i "Jak zmienić swój umysł"
Mój po obejrzeniu powiedział że chce spróbować nawet moja mama zmieniła zdanie na temat substancji A miała bardzo konserwatywne poglądy w tym temacie i porzyczyla szybkowar XD

PS U mnie APE Monotube się zakazil niestety ale z tych dwóch tacek co Ci pisałem niebawem plon.

Nelusia

Well-known member
Buchów
227
Hehehe. Powiedz tacie żeby obejrzał "Magiczny świat grzybów" i "Jak zmienić swój umysł"
Mój po obejrzeniu powiedział że chce spróbować nawet moja mama zmieniła zdanie na temat substancji A miała bardzo konserwatywne poglądy w tym temacie i porzyczyla szybkowar XD

PS U mnie APE Monotube się zakazil niestety ale z tych dwóch tacek co Ci pisałem niebawem plon.
Mój już jest po 70-tce i krzywo patrzy, jak zioło palę. Za to z mamą fajnie się pali :weed-2:
U mnie APE przy drugim rzucie też dostał zakażenia.

Waran z Komody

:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:
Weteran
Buchów
3,138
Odznaki
3
plus staru z printa jest taki że można sobie wybrać geny które Ci odpowiadają
Teoretycznie Masz rację ale w praktyce manifestuje swą obecność tylko kilka szczepów w obrębie jednego substratu i wcale nie zawsze te najlepsze… więc aby zobaczyć prawdziwy potencjał tej próbki (bo nie całego printa) to trzeba by odpalić ileś tubów by zobaczyć większą „paletę”

Co do Yeti to faktycznie owocniki się wloką… mam jednego tuba cały czas walczy pierwszy rzut a w porownaniu z natalensis dzisiaj koszę już drugi

NewAgeBushman

Well-known member
Buchów
95
Siemanko na start podsumowanie plonu. Grzyby najpierw leżały rozłożone aż straciły zdecydowaną większość masy(około 4 dni) potem do torby papierowej i zawieszone zostały blisko kaloryfera temperatura okolo 35 stopni. Dzis są już całkowicie chrupiące.

20231123_203240.jpg

Drugi rzut nie chce się zabrać na ciastkach pojawiła się jakaś "Rdzawa galaretka". Przepraszam za jakość zdjęcia ale z rana chce to wyrzucić razem z workiem nawet tego nie otwierając.

20231124_203829.jpg

W pojemniku bardzo dużo pinów są też jacyś sterydziarze którzy są mega do przodu , niebawem wiązka z prawego dolnego rogu pójdzie pod nóż na szalke i kulture

20231124_191114.jpg

20231124_191057.jpg

Pozdrawiam

Edit. Chociaż nie wiem czy nie wybrać tej z lewej u góry co myślicie grzybiarze? Grzyby rosnące w związkach raczej ciężej się zbiera nie wiem czy nie spróbować upolować pojedynczego zawodnika. Co sądzicie?? Jakie macie doświadczenia??

Ostatnia edycja:

Waran z Komody

Weteran
Buchów
3,138
Odznaki
3
To zależy czy dążysz do pokolenia singli czy związków hehe

NewAgeBushman

Well-known member
Buchów
95
Wkurza mnie zbieranie tych "związków" czuje się jakbym drzewko próbował wyrwać ,za to singla złapiesz zakręcisz i jest twój XD chyba po prostu zrobię sobie dwie szalki, zima za pasem będzie co robić w te długie wieczory

Waran z Komody

Weteran
Buchów
3,138
Odznaki
3
Nie patrz na foto jak na coś czego nie miałeś… tylko jak na coś co możesz mieć albo raczej napewno będziesz miał… dłub dalej :tiphat:

NewAgeBushman

Well-known member
Buchów
95
Siemano.

Plon pierwszy z pojemnika. Naprawdę trzeba być cierpliwym od zobaczenia pierwszych pinów minęło chyba 13 dni a niektóre jeszcze by chciały dzień dłużej może dwa.

20231130_151248.jpg

20231130_151228.jpg

20231130_151221.jpg

Sześcio głowy smok jest przerażający XD

20231130_153436.jpg

20231130_153425.jpg

Są też jakieś wyjątkowe okazy. Rosną tak jakby kapelusz był trzonem i otwiera się i wypuszcza trzon.

20231130_153521.jpg

20231130_153455.jpg

Tak to wygląda na szali, rewelacji nie ma ale jak mówią lepszy rydz niż nic.

20231130_153800.jpg

20231130_152155.jpg

Jednak postanowiłem nic nie wrzucać na szalke. Zrobiłem pierwszy transfer z szalki z tego LC próbując wyizolowac wzrost ryzomorficzny który był na na szalce z LC wygląda to tak ( wstyd to pokazywać przez ta taśmę)

20231130_155125.jpg

Ciacho się moczy Next up jak ruszy drugi rzut.

Waran z Komody

Weteran
Buchów
3,138
Odznaki
3
wstyd to pokazywać przez ta taśmę
Hehe… lepiej szerzej niż za wąsko jeśli o taśmy chodzi
Niech szalka leży do góry nogami by ta skroplona woda z czasem nie pływała po powierzchni agaru

Ps. Trójkątny kształt wycinka może świadczyć o tym że pobierałeś go gdzieś z centrum grzybni (choć mogę się mylić)
Transfery pobieraj zawsze ze świeżego wzrostu czyli ostatnich paru milimetrów obwodu w miejscach najbardziej wysuniętych względem wycinka (bo świadczy to o agresywności danego szczepu)…
I staraj nie wcinać się zbyt głęboko w agar a raczej lekko zeskrobuj grzybnię z jego powierzchni… :tiphat:

Ostatnia edycja:

NewAgeBushman

Well-known member
Buchów
95
Tak właśnie leży od początku każda która zrobiłem bo mam kilka, ale na tej się skupie bo ma najładniejszy wzrost. Może relka będzie mieć ciąg dalszy zobaczymy.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół