• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

ZŁE... BARDZO ZŁE CHORÓBSKO ;(

Wyszukiwarka Forumowa:

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Duzo ludzi ma ten problem, a mianowicie listki usychaja od dolu. Ale nie tak jak u ola z brzechu ale od wewnatrz. Najpierw pojawiaja sie brazowe plamy potem one ogarniaja caly lisc i on wiednie dwa juz odpadly.

Teraz cos dokladniej o upawie:
Box jak kazdy inny z lampa HPS 70W wymiary 40x40x90. Bez wentylacji.
Dwie rosliny odmiany Chrystal(ma w sobie geny WW i NL). Staly w doniczkach okolo litra na poczatku w ziemi uniewrsalnej o pH 5,5. Podlewane byly wtedy kiedy bylo to potrzebne. A... do ziemi dodalem perlitu. No i po 10 dniach roslinki zaczely marniec wiec postanowilem podjac srodki by zapobiec dalszej degradacji lisci. Pomyslalem ze to za sprawa slabej ziemi. Kupilem lepsza o pH 6,2 ale po dniu liscie nadal wiedly. Nastepnego dnia kupilem dolomit, rozcienczylem go w wodzie i podlalem nim rosliny. Bylo to wczoraj a dzisiaj nadal wiedna wiec nie podzialalo. Sa po pierwszym nagieciu i po przycieciu. Pomozcie jezeli sie domyslacie co moze im byc. Moze fotki z komorki rzuce ale niewiem.

S

Sed

Guest
Też miałem taki sam problem na liściach najpierw pojawiały się brązowe plamy a potem zółkły i więdły to poprostu odciołem te liście i problem sam ustał nigdy więcej sie to już nie pojawiło 8)

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Obawiam sie, ze u mnei to nei ustapi... u jednej rosliny zaatakowalo juz 3 pietro :/

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
2
wentylacja :!: ...Mis nie wiedziałem ze az taki len jestes :)

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
No tez tak mysle ze wentylacja ale zeby ona az tak psula rosliny to chyba nie.

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
A potem ja zalozyles ? I sie poprawilo?

Z

ziiba1

Guest
powiem wam ze mam ten sam problem żółte listki pojawiły się od czasu kiedy kupiłem hpsa 150w i nie było wentylacji teraz już jest zobaczymy mam nadzieje ze to to jeszcze dodam nawozu

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Powiedz czy przestaly chorowac po zalozeniu wentylacji bo ja tez chce ja zalozyc niewiem czy jest sens.

Z

ziiba1

Guest
wentylacje mam od kilku dni i nic nie daje dwa dni temu podlewalem je pierwszy raz nawozem i jest jeszcze gorzej POMOCYYYYYY

M

MILKA

Guest
Misiu i tak i tak musisz załozyć wentylacje na nastepne swoje chodowle a jeśli te lisyki chorują wraz z twoja roślinka to nalepiej poczytaj o tym i daj fotki :!: przydadzą się!!!!

S

Sed

Guest
BiaLy_MiS napisał:
Powiedz czy przestaly chorowac po zalozeniu wentylacji bo ja tez chce ja zalozyc niewiem czy jest sens.

Nie nie zalożyłem i jak mowiłem problem sam ustal po odcięciu chorych liści a powiedz Misiu jeszcze ile mają te twoje rośliny bo u mnie to sie pojawiło jak miały 2 tyd
i to prawie na wszystkich roślinach :(

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
U mnie tez sie pojawilo tak ookolo teraz maja 3 tygodnie czyli tydzien choruja. I tez na wszystkich ropslinach. To moze naprawde przez ta wentylacje.

Z

ziiba1

Guest
dowiedziałem się że na 100% roślinki chorują dlatego że gleba ma nieodpowiednia ph i trzeba je zwiększyć ja mam 5-5 6-5 a musi być 6-5 -7 tylko nie wiem jak to zrobić POMOCY SZYBKO

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
No ja tak myslalem na samym poczatku ale po zmianie ziemi i dodaniu dolomitu sie nie poprawilo wiec u mnei to chyba nie to. Zreszta niewime trzeba by kupi pH metr

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół