• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

złamała mi sie;(

Wyszukiwarka Forumowa:
1

1tathc

Guest
mam NLxIce lub WW nie jestem pewien.ale dziś roślinka wyszła mi z ziemi na ok. 1cm i ja ją złamałem w połowie(ale ze mnie hu*).hyba jush nie pożyje co??

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
1tathc, łodyge przetnij pod kontem około 45* zamocz w wodzie poczym włuzy ją w ukozeniacz i do ziemi mam niec wilgoc mpoprostu traktój ja jak klona mi sie złamamł tak roslinka która miała 3 dni ale sie ukozeniałi rosła ładnie
mam nadzieje ze i tobe uda sie ją ukorzenic
podro

R

Raz

Guest
w azji mniejszej łamią rośline aby uzyskać więcej żywicy

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Raz napisał:
w azji mniejszej łamią rośline aby uzyskać więcej żywicy

:tongue: to tzw. HST(mocno stresujacy trening) ale niema mowy o robieniu HST na tak mlodych roslinach a co do ukorzenienia jej jeszcze to zycze powodzenia choc z tak mlodym krzakiem bedzie trudno :thumright:

R

Raz

Guest
aaa!
nie zauważyłem że ona jest taka młoda
bo kto mógł w końcu złamać takie maleństwo, mi się to nigdy nie przydarzyło więc kto inny mógłby to zrobić
ale znalazł się taki jeden, za kare połam sobie palec

1

1tathc

Guest
spoko dzieki.a jak sie nazywa ten ukorzeniacz??ale hyba bende musiał zaczynać od nowa bo jutro jade na reggae festiwal i nie będzie mnie 4dni i nie będzie kto mniał sie zająć małym skunkem.

[ Dodano: 2006-08-16, 16:35 ]
jeszcze coś bo do końca sie nie złamała tylko około 2/3 i tak wisi troche.a jakbym ją postawił do pionu i z deka przyczepił to by żyła??

R

Raz

Guest
gdzieś czytałem że jeśli jest połączenie nawet przez jedną niteczke to roślina będzie żyła
nie wiem jak to jest do końca i czy zadziała to w tak młodej roślince
może i by się nawet zrosło ale lepiej daj w ten ukorzeniacz, ja mam taki w proszku nie pamiętam nazwy bo trzymam to w słoiku,ale jak przejdziesz do ogrodniczego i zapytasz to napewno coś dostaniesz

1

1tathc

Guest
dzieki Raz masz plusa,ale jusz hyba nie zdąże kupić tego ukorzeniacza,zostawie na noc i zobacze jutro czy żyje bo jak narazie to z 7 godz od złamania jest i nie widać żeby padała a nawet rośnie minimalnie(nie jak bez złamania bo takie to rosną nawet 2cm dzieńnie jak są takie małe,dokładnie niewiem bo tak mi sieja kiedyś rosła)ale jednak trohe rosnie.szacuny :geek:

R

Raz

Guest
ja mam siejke i ww porównując je obie: siejka szybciej pnie się w góre ale listki wcześniej hamują swój rozwój i zostają małe a u ww jest odwrotnie
jak rośnie to znaczy że się chyba naprawia i nic jej nie będzie daj pod światło i czekaj na wyniki do jutra jak to nie wyjdzie to ukorzeniach też ci chyba raczej nie pomoże
pozdro

1

1tathc

Guest
no jutro jest chwila prawdy ale jusz włożyłem następne nasiono do wody,a za pare godzin w waciki wwale.w góre sie nie pnie ale nowe listki ze srodka troche wyszły, mam nadzieje że będzie lux,a tera jeszcze czekam na WW jedno nasiono mam jusz w ziemi a druge jutro pujdzie do piachu:)z tymi bende ostrożniejszy.

[ Dodano: 2006-08-16, 18:46 ]
pare sekund przed złamaniem

http://img511.imageshack.us/my.php?image=16082006lq5.jpg

B

blancik

Guest
uuuuuuuuuu, panie! to już nic z tego nieda, chyba ze jak jeszcze żyje, to wbij zaraz kolo niej jakiegoś dluższego badylka do samego końca, ale z takiej strony żeby ten maly dziamdziak sie o niego opieral bez wiązania, bo maluch rośnie i co chwile byś musial popuszczać sznurka jak byś przywiązal.
Pzdr!

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
jak mi sie złamała to skleiłem taśmą i zostało wybrzuszenie,roślinka dała rade.

Shogo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
wydaje mi sie ze z takiej malej roslinki to juz nic nie zrobisz jak ci sei zlamala

1

1tathc

Guest
Shogo masz racje,bo już rano mi padłala.kurcze taki pech i niekompetencja z mojej strony, ale mam jeszcze 2 pomidorki tylko jeszcze z ziemi nie wyszły i jeden NLxIce(ziarko) wżuciłem wczoraj do wody i do wacików.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół