akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Złamana roślinka. Da radę?

Wyszukiwarka Forumowa:

Dzieciuś

Well-known member
Buchów
0
Witam. Mam pytanie.. Byłem ostatnio na spocie po dłuższej nieobecności, mam tam 4 rośliny. Zaznaczam że były one przesadzane z innego wykrytego spota (z którego ukradli mi AK47- pare dni do kosy :/ :/ )

Mam tam dużą roślinę z OP, pokazała włoski, pachnie i wg. Coś mnie podkusiło żeby ją przygiąć do ziemi tak późno i zrobić lekkie LST :/ Naginałem powoli, ale cholera roślinka pękła mi na wysokości około 40 cm (cała ma ze 180). Pękło to drewno w łodydze, ale całość się trzymała. Sleciłem to razem, miałem worki na śmieci czarne, ***ałem długi pasek, i szybko obwiązałem mocno w miejscu pęknięcia. Następnie roślinkę przywiązałem do wbitego w ziemię kija. Myślicie że ma szansę? W te upały? Niestety zdjęć niemam.. Cholernie mi jej szkoda.. Wbije na spota może jutro, zobacze co i jak, bo stało się to 2 dni temu, i mam nadzieję ze da radę.. Co myślicie?

Anorx

Member
Buchów
0
Siema :yeahh: Ja na twoim miejscu nie martwil bym sie tym Złamaniem.Moja 30 dniowa Femi roslinka też pękła w łodydze wsadziłem do doniczki i przysypałem ziemia Uniwersalna.Normalnie dawałem Na moje Holenderskie Słońce bez zakrycia.Teraz Jest 39 Dzień a łodyga jest z 5xMocniejsza...Więc Zalecam Nic Nie Kombinować...A Może Wyjść Jej Na Dobre:spalony:powodzenia

bolczer

Well-known member
Buchów
0
co najmniej na tydzien zatrzyma rozwoj i zacznie sie regenerowac w zlamanym miejscu jak nie patrzec to szok dla niej

Dzieciuś

Well-known member
Buchów
0
Dzięki, uspokoiliście mnie troche.. :) Jak pojade na spota napisze co i jak :) Mam nadzieję że nie wyschla.. :crazy:

Turbogulgulator

Well-known member
Buchów
0
Ja tez mialem podobny problem,w jednego z moich durbanow wbiegl jakis zwierz i zlamal mi mojego 40cm krzaka praktycznie przy samej ziemi,trzymal sie tylko na kawalku skorki ale dalej rosl.Wzialem patyk i sznurek i usztywnilem ja jak zlamana noge :) powbijalem druty w ziemie zeby nie przemieszczala sie w tym miejscu i teraz jest ok,lodyga sie zrosla,krzak jest juz mojego wzrostu a zwierzakowi teraz dziekuje bo zrobilo sie nawet dobre LST z tego :)

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
dobrze zrobiłeś, teoretycznie powinno być ok

Witam. Mam pytanie.. Byłem ostatnio na spocie po dłuższej nieobecności, mam tam 4 rośliny. Zaznaczam że były one przesadzane z innego wykrytego spota (z którego ukradli mi AK47- pare dni do kosy :/ :/ )

Mam tam dużą roślinę z OP, pokazała włoski, pachnie i wg. Coś mnie podkusiło żeby ją przygiąć do ziemi tak późno i zrobić lekkie LST :/ Naginałem powoli, ale cholera roślinka pękła mi na wysokości około 40 cm (cała ma ze 180). Pękło to drewno w łodydze, ale całość się trzymała. Sleciłem to razem, miałem worki na śmieci czarne, ***ałem długi pasek, i szybko obwiązałem mocno w miejscu pęknięcia. Następnie roślinkę przywiązałem do wbitego w ziemię kija. Myślicie że ma szansę? W te upały? Niestety zdjęć niemam.. Cholernie mi jej szkoda.. Wbije na spota może jutro, zobacze co i jak, bo stało się to 2 dni temu, i mam nadzieję ze da radę.. Co myślicie?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół