nasiona marihuany

Złodziejaszki na spocie - Jak sie z nimi uporać?

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.

Easy_Mudżin

Well-known member
Buchów
0
Cześć growerzy.
Zauważyłem że dookoła mojego spota kręcił się nie proszony gość
(przynajmniej tak podejrzewam). Jest dużo wydeptanej trawy (trwa po klatkę mam 1,75 wzrostu) w pobliżu mojego spota, przeczuwam że ktoś
mógł nadziać się przypadkiem na moje planty, lub jego celem
było żeby coś znaleźć. Jak wiecie nie ma idealnego spota... Dlatego chciałem zapytać kiedy ściąć swoje kobiety, tak aby uprzedzić złodziejaszków (wiadome że dzień ani godzina nie jest mi znana) ale cóż, trzeba sobie jakoś radzić. Czy można przyśpieszyć flo w końcowej fazie? Żeby ściąć je w miarę szybko bez straty plonu? Dać coś moim panną żeby napuchły? No nie wiem... Czekam na rady. Jak to się mówi przezorny zawsze ubezpieczony. Jestem początkującym grower`em. Proszę o pomoc. Dziekówka :yeahh:

oleander

Well-known member
Buchów
0
Nie wiadomo czy to napewno zlodziej . Jesli tak to pewnie kumaty bo nie scial nie dojrzalych krzakow i bedzie czekal az dojda . Pociagnij nitke pojdz za pare dni i jesli bedzie zerwana a plant nietkniety to pewnie obczaja czy dochodza . Mozesz dac ripen zeby przypuchly a scinac ze 2 tyg przed terminem sam pokombinuj .Pozdro

D

delete

Guest
Najlepsze sidła to żyłki przezroczyste wędkarskie ( 2-10zł ).Rozciągasz je na trzech wysokościach. Pierwsza to 10cm nad ziemią ( uprzedza cie o psach lisach kunach itp.) Druga na wysokości 50cm ( dziki lub ludzie ) Trzecie na wysokości 1.5m ( jej zerwanie oznacza spalonego spota ). Sama idea jest taka że żyłki te są w takiej kolejnośći oddalone od spota w jakiej wymieniłem. Po zerwaniach mozna oszacowac jaka osobistosc zagosciła. Jesli kiedys przyjdziesz a wszystkie 3 żyłki beda zerwane mozesz miec pewnosc ze ktos widzial twoj winogron.W takich przypadkach jak twoj ten sposob sprawdza sie niezmiernie.
Rozwieś nitke lub żyłke i wpadnij za tydzień.<lol>

Sativ0071

Well-known member
Buchów
1
co do tych zylek to musiał byś kupić w rozmiarze 0,06mm lub 0,08mm bo grubsze to juz ciężej bedzie zerwać i jak ktos w to wpadnie to będzie się zastanawial na ch*j tu zylki ktos rozciaga i raczej nie na 3 wysokosciach bo podobna sytuacja, troche trzeba pomyśleć...

ZłyRolnik

Well-known member
Buchów
0
A ja bym kupił coś na allegro , np jakis chip lub mikro chip .. nie są drogie .. na allegro do 50 zł znajdziesz .. jak pojawią sie topy , będa w mia duże , to po prostu w***ać do topka .. jesli złodziej ***nie krzaka to go namierzysz .. ; ) . Kto wie może to ktoś znajomy , kolega który jest dwulicowym frajerkiem ..

Easy_Mudżin

Well-known member
Buchów
0
jakieś 10m od spota jest taka nora w ziemi, po drodze na spota widziałem nie raz jedną a nawet kilka sarenek, szlak wie co tam jeszcze gania. Z tym chipem to jest dobry pomysł, lecz trochę jak z filmu SF :p. jakieś 1,5-2 tyg temu zawiązałem kilka "pułapek" cienką nicią. Po ostatniej mojej wizycie nie było po nich śladu. Może całkiem zmokły i po prostu się same zerwały, albo ch*j wie co... Żyłki niby dobry patent ale jeśli ktoś by ją przerwał, i zauważył że była specjalnie podwiana to już wiadomo że coś jest nie tak i ciekawość takiego "złodziejaszka" by wzrosła. Nie mam zamiaru bawić się w jakieś chipy, czy monitoringi. Chce być sprytniejszy, i uprzedzić oprawcę tylko nie wiem jak to zrobić żeby nie wyjść w plecy z plonem. Taki mały offtop : Moje krzaki to ES zaczęły już zakwitać, kiedy mam się martwic o pleśń?. Czyli co polecacie żeby ściąć szybciej z nieduża stratą (wiadomo że się nie da jej uniknąć w owej sytuacji)? Es pokazała już płeć, są to kobietki na szczęście. Są już włoski na ES tak jak u Cybucha :
https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/49160/9~1.jpg
Pozwoliłem sobie zapożyczyć foto :p . Wiec ile mniej więcej jest jeszcze do kosy ? Miesiąc ? Chyba to tyle, przy okazji zapytałem co i jak żeby nie zakładać niepotrzebnych tematów i spamu. Dzięki pozdro !

D

delete

Guest
Nie masz pewności co lub kto Ci grasuje po spocie; wielka niewiadoma. Musisz określić czy zwierzęta czy człowiek. Popatrz na ścieżki jakie zostały, pooglądaj ścieżki zwierząt są wąskie a odbicie racic malutkie i dość rzadko rozmieszczone. Człowiek będzie zostawiał większe odbicia, trawa będzie bardzie odchylona na boki od ścieżki.
Co do Twojej ES to jeszcze duuużo jej brakuje. Możesz ją ciachnąć za 6 tygodni? Ciężko wywnioskować nigdy jej nie miałem w ogródku. Możesz spróbować ripena nie jest drogi ale to kosztem jakości materiału.
Obserwuj kolego, obserwuj i miej oczy do okoła głowy.
powodzenia!

Easy_Mudżin

Well-known member
Buchów
0
@Turkuć
tak, obserwowałem jak to jest tam u mnie. W niektórych miejscach jest tak jakby było legowisko lwów i tygrysów ku**a. Wąskich ścieżek jest dość, wiec to na pewno jakieś zwierzaczki. To mój pierwszy ale jakże za***isty out licze na dość syty plon dlatego tak sikam. Jeszcze będę rozkminiał co zrobić aby było dobrze, i żeby ustrzec się przed frajerami co żerują na czyjejś pracy i kupie poświęconego czasu. Jeszcze takie pytanie, ripen ***ie smak? ilość? moc? czy wszystko na raz?

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
normal_rambo_puapka.jpg

musisz tylko doruchać do tego jakąś zapadnie i gotowe - prosta i skuteczna rambo-puapka,

G

gowna strugi

Guest
A ja bym kupił coś na allegro , np jakis chip lub mikro chip .. nie są drogie .. na allegro do 50 zł znajdziesz .. jak pojawią sie topy , będa w mia duże , to po prostu w***ać do topka .. jesli złodziej ***nie krzaka to go namierzysz .. ; ) . Kto wie może to ktoś znajomy , kolega który jest dwulicowym frajerkiem ..

możesz trochę dokładniej? jaki chip?

G

Gość

Guest
Tu masz link to przewodnika improwizacji w terenie, departamentu Armii Stanów Zjednoczonych, na prawdę fajne rzeczy, jest tego cała masa, robienie pułapek,bomb, zapadni, trucizn, materiałów wybuchowych itp itd. :yeahh: :yeahh: A na dole masz kilka protipów na tych co lubią przejarać komuś towar, poziom EXPERT :albino:

http://www.martinfrost.ws/htmlfiles/june2007/imhv3.pdf

Może lepiej wziąć strzelbę i zaj***ć typa ? Po***ało Cie koleś ?:pl: Nie doradzaj takich rzeczy bo jeszcze komuś odbije i ku**a kogoś zapie****i.

Easy_Mudżin

Well-known member
Buchów
0
ku**a ludzie spokojnie. ja nie chce zabijać ludzi czy zwierzaczków,
żyje w zgodzie z naturą jak wszyscy growerzy :yeahh:

@młody21
spoko, aż tak porytej bani to nie mam :D

D

delete

Guest
napisz nazwe takiego czipa bo sam bym byl zainteresowany

Wpisz pluskwa lub lokalizator

Może lepiej wziąć strzelbę i zaj***ć typa ? Po***ało Cie koleś ?:pl: Nie doradzaj takich rzeczy bo jeszcze komuś odbije i ku**a kogoś zapie****i.

Po co się spinasz :albino: nikogo nie po***ało.
Żartowałem tylko

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół