• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Za małe donice... Przesadzac czy nie ? Pomocy:(

Wyszukiwarka Forumowa:

sydney91

New member
Buchów
0
Witam!
Jestem poczatkujacym growerem i mam problem:)
Mianowicie posiadam 8 roslinek w jednej skrzynce i 7 w drugiej, chcialem przesadzac ale tearz boje sie ze roslinki mogly zlaczyc sie korzeniami i je uszkodze przy rozrywaniu bo inaczej sie raczej nie da... Mialem 3 skrzynki ale jedna nie sie nie zmiescila, roslinki byly podupadle i nie mialem innego wyboru.
Poradzcie mi co robic przesylam dwa zdjecia.
Rosliny sa meskie i zenskie okolo 20 dzień.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.

R

Richelie

Guest
Możesz spróbować rozdzielić: sprawdź czy się ładnie dzielą - spryskaj Asahi SL i może da radę.

Druga opcja to spot ze 100l ziemi - wrzucić tak całą skrzynę, a później odpowiednio trenować - te z boków puść maksymalnie na zewnątrz (LST), na tych co światła nie zasłaniają możesz zrobić jakiś topping albo coś podobnego i cześć. Więcej podlewaj i nawoź i tyle.

Dadzą radę tylko mniejszy plon pewnie będzie.

- Richelie

G

Gość

Guest
ja bym sie pokusił o przesadzenie kazdej roslinki do osobnej donicy, nie są jeszcze tak duze i mocno ukorzenione wiec mozna byc dobrej mysli, po przesadzeniu obficie podlej wodą, ew z nawozem i bedzie git ;)

sydney91

New member
Buchów
0
Nie mam za bardzo kaski na nowe donice a co dopiero ziemie wiec sprobuje przesadzic 4 roslinki do osobnej podloznej donicy i miejmy nadzieje ze sie przyjma :) Jutro sie okaze wieczorkiem przesadzam :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół