akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

za wysokie???

Wyszukiwarka Forumowa:

Lupin

Active member
Buchów
0
mam dwa pomidorki po 10 cm i maja tylko listki na gorze 2 takie owalne i 2 juz take bardziej "pomidorkowate" :]
czy to jest normalne?
jesli nie to co mam robic?

C4

Well-known member
Weteran
Buchów
0
sam sie zastanow... czy 10 cm rosliny zaraz maja miec w ch*j lisci? przeciez jak narazie im niepotrzeba. TAK to jest naturalne. pzdr

S

sdfsdf

Guest
napisz jakie masz oswietlenie i wogle cos na temat tych pomidorkow! bo jesli masz za malo oswietlenia to pomidorki beda wyciagniete do gory! ja mam 4 listki i 2 kolejne w drodze a pomidor ma 5cm :p
Pozdro!

agna

Well-known member
Weteran
Buchów
3
jezeli beda ci za wysoko szly w gore to mozesz podwiazywac glowna lodyge w pozniejszym stadium wyginajac ja na boki ale ostroznie sa delikatne :salut:

S

sdfsdf

Guest
maria chodupska, no tak ale gdy masz za malo oswietlenia to roslinki sie starsznie wyciagaja do gory a listki rosna mniej :p mialem takl gdy jeszcze nie mialem HPSa na tych samych nasionkach :p

Lupin

Active member
Buchów
0
no wiec powiem szczerze ze stoja sobie poprostu na parapecie dwa takie wlasnie jak napisalem pomidorki.
zrobic cos z tym ?
moze wystawic je gdzies?
bo to ma byc out...

S

sdfsdf

Guest
nie no mysle ze moga stac sobie na tym parapecie bo nie warto kupic na 2 tyg hps-a no chyba ze swietlowki jesli che Ci sie wydawac kase bo pozniej nie beda juz uzyteczne jesli robisz tylko out :p
Pozdro!

Lupin

Active member
Buchów
0
ale one maja juz chyba ponad tydzien ...
czy to normalne???

S

sdfsdf

Guest
nie no nie ma sie co martwic :) bedzie dobrze :) roslinka nie jest chora tylko powoli rosnie :p gdyby sie cos dzialo innego to daj znac :p ale na razie jest spox ;]
Pozdro!

Lupin

Active member
Buchów
0
dzieki wszystkim za rade i pocieche :cheers:

MaoVi

Well-known member
Buchów
0
hehe ja mam pod 100W HPS 7x Holland Hope (odleglosc szczytow od rosliny to 11cm!!) a i tak mi sie wyciagly :tongue: moim zdaniem, w poczatkowej fazie uprawy powinno sie dawac swietlowki, a dopiero potem HPS (chodzi mi o widmo swiatla)

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
do hpsa na veg dokupcie nawet 2 świetlówki to wydaje mi się wystarczy jako uzupełnienie widma niebieskiego U mnie nie było żadnego problemu krzaczki nie wyciągnęły się chyba dzieki świetlówkom :).

MaoVi

Well-known member
Buchów
0
AtomBoy napisał:
do hpsa na veg dokupcie nawet 2 świetlówki to wydaje mi się wystarczy jako uzupełnienie widma niebieskiego U mnie nie było żadnego problemu krzaczki nie wyciągnęły się chyba dzieki świetlówkom :).
tak dokladnie gdyz hps ma za malo niebieskiego widma swiatla, ktore potrzebne jest w poczatkowej fazie uprawy, kompaktowki jednak nie sa juz takie dobre na flow gdyz pomaranczowo-czerwone swiatlo generowane przez hps wspomaga dodatkowo kwitnienie :king:

PS: myslalem jednak ze mi sie nie wyciagna :p:p:p

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół