• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

zabieram się na bogato za indoor, potrzebuje waszych rad

Wyszukiwarka Forumowa:

tychy90

Member
Buchów
0
Za sobą mam 4 sezony outdoor oraz 5 indoor'ówek w małej szafeczce. pomyślałem teraz o czymś konretnym. Do przeznaczenia na boxa mam 5 tys zł, oczywistym jest ze przeznaczam go do celów koneserskich ;)
mam wynajęte mieszkanie w wieżowcu, poza moim miastem. mam tez sporo zapału, troche wiedzy, i duzo chęci. Na początek, chciałbym wykupić ten set ;
http://www.hydroonline.pl/inni/set-dr-ii-120-rev-premium-79.html
choć nie wiem czy to do konca dobry pomysł. cały jeden pokój przeznaczony był by tylko i wyłącznie do upraw, dokupił bym jeden porządny jonizator ze świadomoscią ze czy jeden czy pięc niepokryją zapachu, ponieważ nie wszystkie cząsteczki będą reagować odpowiednio na wygenerowane ujemne jony. potrzebuje paru podpowiedzi od was i złotych rad, co zrobic, aby nie narobic głupot, i jak sie przed nimi ustrzec. w jaki sposób prócz uzycia porządnych filtrów i jonizatora jeszcze mogę się ustrzec przed zapachem. Ogólnie, pomysł wypali w wieżowcu czy będzie porządna klapa? nigdy nie miałem doczynienia z filtrami węglowymi ani profesjonalnym boxem, zastanawiam się jakie są ich możliwości i czy nie przeceniam sił.

tychy90

Member
Buchów
0
oczywiscie w grę wchodzi tylko gleba . jestem pojętnym uczniem. Uważasz że spore rachunki za prąd to spory problem i podejrzenia? przeciętny kowalski o legalnych dochodach nie może nawet kilka kwh 24/h pobierać bo dobiorą mu sie do dupy? oczywiscie nie ma to byc room równiez, ale box z gotowych setów, wymiary 120x120, 2 lampy po 600w. zaokrąglając pobór mocy 1500w.

G

Gość

Guest
oczywiscie w grę wchodzi tylko gleba . jestem pojętnym uczniem. Uważasz że spore rachunki za prąd to spory problem i podejrzenia? przeciętny kowalski o legalnych dochodach nie może nawet kilka kwh 24/h pobierać bo dobiorą mu sie do dupy? oczywiscie nie ma to byc room równiez, ale box z gotowych setów, wymiary 120x120, 2 lampy po 600w. zaokrąglając pobór mocy 1500w.

To duzo na blok.
Zauwaz też że inny sprzet domowy nie chodzi 3-4 miechy w równych cyklach.
Czy nie wyda się dziwne że płacisz najwięcej z pośród kilkudziesiędziu lokatorów.
Zaraz wstawie ciekawostke o zuzyciu energi.
W dziale artykuły.

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
To duzo na blok.
Zauwaz też że inny sprzet domowy nie chodzi 3-4 miechy w równych cyklach.
Czy nie wyda się dziwne że płacisz najwięcej z pośród kilkudziesiędziu lokatorów.
Zaraz wstawie ciekawostke o zuzyciu energi.
W dziale artykuły.
Dużo?! Odbiło ci?
Weź sobie zobacz, ile twój komputer potrzebuje prądu (o ile masz stacjonarny, a nie laptopa).
A jaką masz kuchenkę w domu? Może płytę ceramiczną/indukcyjną? I z piekarnikiem elektrycznym.... hm, ciekawe, ile prądu ciągnie.... 2kW? 3kW? A może jest z grillem (dodatkową grzałką) i pobiera 4-5kW?
A lodówka - prądu nie pobiera? Kuchenka mikrofalowa? Odkurzacz (mój bierze 2kW)? Czajnik elektryczny - też 2kW... Pralka?
Daj spokój - 3 studentów, którzy maja mało zajęć i lubią długo przy kompie posiedzieć nabije większy rachunek, niż 1,2 kW.
Owszem, biorę pod uwagę, że wiele z wymienionych urządzeń nie pracuje po kilkanaście godzin na dobę. Ale policz wszystko razem i co wyjdzie? Ja mam własne mieszkanie, płacę za siebie rachunki - więc wiem, co ile kosztuje. I te 1200W to jest tyle, co nic (w sensie, że elektrownia nic nie wyczai).

O proszę, jak na zamówienie - ktoś dopiero co wrzucił wątek na ten sam temat.
https://www.forum.haszysz.com/zu-ycie-pr-du-jak-jest-t64250.html?t=64250

Ostatnia edycja:

tychy90

Member
Buchów
0
chetnie przeczytam. nie wiem kto zajmuje sie przeglądaniem bilingów za prąd tak dokładnie, mysle ze niejeden wariat płaci wieksze rachunki, a przede wszystkim wiekszy rachunk nie moze byc podstawą do wtargniecia jakiejkolwiek słuzby. moze po prostu gotuje wode do wanny :p

---------- Aktualizacja posta 23:45 ---------- Czas poprzedniego posta 21:24 ----------

zacheciliscie mnie tylko bardziej . zamawiam set 120x150x170. nie ma zmiłuj.

Capitan Morgan

Well-known member
Buchów
0
przy 2x600w + osprzet chlodzacy to ponad 800kW z samego growboxa w pierwszym miesiacu dodaj do tego normalne domowe zuzycie pradu. jaka jest cena pradu w polsce ?
mieszkanie w polsce w bloku 2 osobowe zaklada sie iz nie zuzywa wiecej niz 3000kW ROCZNIE - do znalezienia na internecie na stronach operatorow energii elektrycznej :salut:
Twoje zuzycie roczne bedzie raczej podejrzane gdyz bedzie sie wachac w granicach 10000kW

Z

ZWM

Guest
jak zamawiasz to z innego sklepu hydroonline.pl to oszusci oszukali mnie i innych uzytkownikow tego forum jak niechcesz stracic kasy wejdz na dzial oszusci i poczytaj o dokonaniach tych ludzi

widze ze szykujesz gruby projekt a szkoda stracic kase

pozdro

G

Gość

Guest
Dużo?! Odbiło ci?
Weź sobie zobacz, ile twój komputer potrzebuje prądu (o ile masz stacjonarny, a nie laptopa).
A jaką masz kuchenkę w domu? Może płytę ceramiczną/indukcyjną? I z piekarnikiem elektrycznym.... hm, ciekawe, ile prądu ciągnie.... 2kW? 3kW? A może jest z grillem (dodatkową grzałką) i pobiera 4-5kW?
A lodówka - prądu nie pobiera? Kuchenka mikrofalowa? Odkurzacz (mój bierze 2kW)? Czajnik elektryczny - też 2kW... Pralka?
Daj spokój - 3 studentów, którzy maja mało zajęć i lubią długo przy kompie posiedzieć nabije większy rachunek, niż 1,2 kW.
Owszem, biorę pod uwagę, że wiele z wymienionych urządzeń nie pracuje po kilkanaście godzin na dobę. Ale policz wszystko razem i co wyjdzie? Ja mam własne mieszkanie, płacę za siebie rachunki - więc wiem, co ile kosztuje. I te 1200W to jest tyle, co nic (w sensie, że elektrownia nic nie wyczai).

O proszę, jak na zamówienie - ktoś dopiero co wrzucił wątek na ten sam temat.
https://www.forum.haszysz.com/zu-ycie-pr-du-jak-jest-t64250.html?t=64250

He he no wlasnie ja wzucilem watek.
I dalej twierdze ze na bloku 1200 to moze(nie musi)być przypał.
Jak setup mialem nie odpalony to rachunki max 100-120 e co 2 miechy
a teraz po 400-430
2pc.pralka kilka razy dziennie,piekarnik prawie codziennie itd.

tychy90

Member
Buchów
0
ja bede zyć tam jak jaskiniowiec, mieszkac w piątki i weekendy. to takie mieszkanko zeby było gdzie isc po baletach i mama nie skrzyczała;p oczywiscie ładne głupie dupy jest zawsze gdzie pukać :D

SENSIMAJSTER

: )
Weteran
Buchów
0
Kolega mieszka w bloku ma mieszkanie 120 m2 i płaci za prąd (nie uprawia nic) na miesiąc ok 300 zł. Ja mam HPS 400 2xcfl 200 + wentylatory non stop włączone i płącę ok 250 / mc. Mieszkam w domu.

G

Gość

Guest
ja bede zyć tam jak jaskiniowiec, mieszkac w piątki i weekendy. to takie mieszkanko zeby było gdzie isc po baletach i mama nie skrzyczała;p oczywiscie ładne głupie dupy jest zawsze gdzie pukać :D

Kolego to ma byc 100% dyskrecji a nie jakies glupie dupy na kwadracie i za***ki.
Nie przetrwasz nawet Vega i cie k***y zawina
właśnie dzieki tym dupom i reszcie.
Tam masz byc tylko ty i planty.
Nie ma szans bys to przed nimi zbunkrował.
A pozamykane pomieszczenia na bank zaciekawia znajomych.

Co post to mnie bardziej przekonujesz do swojej nieodpowiedzialności.

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
tychy, zapomnij o glebie, blok= hydro,hydro,hydro pomyslałes o tym jak po kazdym harvescie wyniesiesz bez przypału 500 litrów odpadu(ziemi)zakładając ze 20 pare donic po 20L zapodasz, chyba nie myslisz ze ujedziesz kolejną uprawe na starym medium, hydro= dyskrecja(podpinasz weża i spuszczasz wszystko w kibel, minimum pracy i wiekszy plon, z drugiej strony skoro jestes koneserem to po co ci kilkadziesiąt uncji suszu z jednego harvestu, chyba nikt tyle nie pali.
Łukcio ma racje, najmniej przypału robią planty, a głupie ładne k***y zawsze cos chlapną to tu to tam, jak chcesz życ spokojnie to na kwadrat możesz zaprosic tylko swojego wymyslonego przyjaciela, jesli chodzi o prąd to przestancie pier***ic bo jest srodek lata i głupi wolnostojący klimatyzator pobiera 1.5 kw , to chyba nie zbrodnia chłodzic sie w lecie, a w zimie musimy sie ogrzac to tez kosztuje. Wentylacje wypusc do wentylacji bloku ale pod warunkiem ze kupisz dobry duzy filtr weglowy, zawsze możesz to puscic do okna, nic nie smierdzi.

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
będzie z głową na karku, obiecuje :zjarany:
Sam twój nick juz jest przypałowy, podaje miejscowość i wiek, oczywiście mogą być ściemnione:)

Prądu może brać tyle ile łącze pozwoli i nikt po za właścicielem mieszkania (zakładam że wynajmujesz) nie będzie wiedział ile zużywasz .... .

Na przeciętne mieszkanie to jest 32A czyli koło (ponad) 16 kW na godzinę .... . i tyle możesz zużywać, druga kwestia to za to płacić :)

Jak t jest wynajęte to uważaj, właściciel na pewno ma klucze .... . :)

Na pewno da się ogarnąć ale według mnie w bloku ciężko :)

Powodzenia <joint>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół