• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Zaczynam budować pierwszego PCBoxa.

Wyszukiwarka Forumowa:

BlunTMaN

Well-known member
Buchów
0
Witam , po wielu dniach rozkmin doszedłem do wniosku iż zbuduję box ... dobrze się składało , ponieważ jestem w posiadaniu starej obudowy PC :spalony:.

Wymiary : 42x40x18cm [wys,szer,głęb]

Powierzchnia : 0.072m2

Minimalnie: 2160 Lumenów
Srednio: 2880 Lumenów
Optymalnie: 3600 Lumenów

Wlasne: 3600 Lumenów

Na początku wyglądało to tak :

Po wywaleniu wszystkich śmieci ze środka i opróżnieniu ze zbędnych szufladek , blach wyglądało to tak :

DSC03614.JPG

DSC03618.JPG

Następnie zabrałem się za zakrywanie dziur przez które mogłoby wylatywać światło :

Dokończę pcboxa na dniach ... a teraz kilka pytań :

1.Czy powierzchnia 0.072 m2 nie jest czasem za mała żeby wychodować pomidorki ?

2. Jakie odmianki AF polecacie na taką powierzchnie ?

3. Jakiego plonu mogę się spodziewać ?

4. Jakie lampy polecacie ?

5. Musi być regulowane oświetlenie czy może być bez regulacji ?

:spalony:

Costa

Banned
Buchów
1
1. Zależy ile chcesz mieć na 2 AF (zależy jakie) spokojnie.
2. Polecam M x BB AF, ścinałem ją na Out wczoraj i liście już dają rade ;)
3. Ja nie w da się choroba obojętnie jaka i dasz dobrą glebe jak i nawozy to z 40 g myśle.
4. Najlepszy byłby HPS 70 w ale wtedy musisz zainstalować szybę.
5. Nie musi być ale musisz sam kontrolować co dziennie wysokość, lepiej po prostu podstawiać coś pod doniczke i mieć stałe światło.

Mam nadzieję że pomogłem :)

BlunTMaN

Well-known member
Buchów
0
Szczerze mówiąc to nie dysponuję zbyt dużym budżetem ; <<< .
Myślałem nad 2x Philips tornado 32w 2255l , do obicia ścianek ,folia aluminiowa , odbłyśnik z kawałka blachy wypolerowanej i odpowiednio powyginanej ...

A nad pestkami to myślałem nad BB AF FEMI GGS od quake'a .

zielar78

Well-known member
Buchów
0
1. Przy dobrym lst spokojnie pomiescisz jednego automata. Możesz zerknąć do mojej fotorelacji jak sprawa wygląda w przypadku 2 plantów w pcboxie. Dopiero zaczynają flo a już widzę, że będą miały mało miejsca.

2. Każdy automat zmieści sie w pcboxie więc wybór należy do Ciebie. Poszukaj na forum, jest dużo takich tematów. Ja od siebie mogę polecić Royal Dwarf'a.

3. Ma na to wpływ wiele czynników. Jeśli obejdzie się bez większych problemów i stworzysz roślince dobre warunki to przy pierwszej uprawie powinno wyjść ok 25g.

4. Polecam Philips Tornado 23W, 3szt. dają radę w pcboxie. Oczywiście jedna więcej nie zaszkodzi.

5. Odległość od lampy w takim boxie najwygodniej kontrolować przez podkładanie np. zeszytów pod doniczkę.

Jeśli masz ograniczony budżet to ścianki obij kocem ratunkowym - 10zł w aptece, a odbłyśniki na żarówki zrób z puszek po piwie.

Z fartem:spalony:

1. Zależy ile chcesz mieć na 2 AF (zależy jakie) spokojnie.
2. Polecam M x BB AF, ścinałem ją na Out wczoraj i liście już dają rade ;)
3. Ja nie w da się choroba obojętnie jaka i dasz dobrą glebe jak i nawozy to z 40 g myśle.
4. Najlepszy byłby HPS 70 w ale wtedy musisz zainstalować szybę.
5. Nie musi być ale musisz sam kontrolować co dziennie wysokość, lepiej po prostu podstawiać coś pod doniczke i mieć stałe światło.

Mam nadzieję że pomogłem :)

Kolego w odpowiedzi na 3 i 4 pkt nieco popłynąłeś. Przy takiej wysokości boxa, hps kompletnie się nie nadaje. A co do 40g z pcboxa to owszem jest to możliwe ale trudne do osiągniecią, zwłaszcza przy pierwszej uprawie.

Pingwin z Madagaskaru

Active member
Buchów
0
no ja wyciągnałem 10g, też pierwsza moja uprawa, jakies dupne lampy miałem, pestki były Green-o-matic , konkret był, jaka duma że własny a nie osiedlowy shit.
Polecam również koc ratunkowy - zacząłem od folii, ale strasznie sie drze, noi ogólnie najgorsza z najgorszych opcji - koc dalem 6-8 zl w realu. Lst zrobisz bedzie git.

też jestem w trakcie przebudowy boxa, bede śledził ten temat więc wrzuć fotki jak skończysz.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół