• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

zaczynamy. kompletowanie wszystkiego !

Wyszukiwarka Forumowa:

WielbicielJazzu

Well-known member
Buchów
0
Witam !

Pomalutku zacząłem kompletować sprzęt do mojej pierwszej uprawy.

mam już :

kermazyt, ziemie, doniczkę, i pc boxa(którego trzeba uzbroić )
nawóz : biopon plus do storczyków( będzie odpowiedni ? )
oprócz tego ph metr, i elektroniczny programator czasowy do lapm.

i co najważniejsze : pestka( wiem tyle że to X -line AF femi)
w najbliższym czasie myśle nad zakupem lapm( prawdopodobnie jakieś energooszczędne philipsy) x 3 coś jeszcze potrzebuje ? czy to na początek wystaczy ?

MacGreen

Well-known member
Buchów
0
Skoro będziesz miał 3x cfl to zdałoby się kupić i zamontować 2 wiatraczki komputerowe (ja polecam 120mm :)) wlot i wylot.

WielbicielJazzu

Well-known member
Buchów
0
no dziś wykombinowałem dwa wiatraczki . jeden ma 120 mm a drugi 80 mm .
myśle jeszcze nad jednym 120 mm . Bo ten 80 mm chyba zostanie mieszającym :spalony:

WielbicielJazzu

Well-known member
Buchów
0
box już prawie gotowy :spalony: wszystko co mam jest już zamontowane. wymiary box'a :56x27 wys:56 . wiatraki to : 3x 80mm - jeden wtłacz. jeden wytłacz. i jeden mieszający . temperatura w środku (przy 3x clf 23W) to 25*C
wilgotność ? nie wiem bo mam tylko termometr ,ale przy tej temperaturze powinna być stała i odpowiednia ;) Mam tylko problem jakie słoneczko kupić ?? bo te żaróweczki są zamontowane tylko do testów.

co polecicie ??
CLF ?
czy może HPS 100W ? (ja jestem za tym)<peace>

karambaXL

Well-known member
Buchów
0
trochę mało miejsca na hps

Na hps100W? czy tam 150W?? Bo co?? :< Pie****isz od rzeczy. Przy tych wymiarach miałem żarówkę 250W HPs z wahadłem. Dla niedowiarków wrzucę foto. Temp utrzymywałem na poziomie 24-32 ( czasy upalnych dni ) . Niemontuj wiatrakow wtlaczajacych bo to jest bezsensowne. WLOT(Y) PASYWNY(E) >>> ALL
100W idealne bedzie!

---------- Aktualizacja posta 06:19 ---------- Czas poprzedniego posta 06:16 ----------

PRzy tych wymiarach wiatraki wtlaczajace tylko podnosza temperature panujaca w boxie!

TheGreenGod

Active member
Buchów
0
To zależy. Jak stać cię na droższe słoneczko, tj. na rachunki za prąd ;) to celowałbym w HPSa. Ja mam CFL DUAL 85W (to niewiele mniej niż 100hpsa, choć podobno ten dual CFL bierze mniej niż 85W ~około 50W), ale daje świetnie radę nad dwiema roślinkami. Do zalet z pewnością nie należy cena, ale w sumie to się opłaca (zwłaszcza na dłuższą metę). Pomyśł o wyłożeniu czymś boxa, ewentualnie pomlowaniu biłaą matową farbą. Nawóz myślę że się nadaje, zwłaszcza że to automat.

Pozdro.

WielbicielJazzu

Well-known member
Buchów
0
wyłożone jest narazie kocem ratunkowym . a nawozy mam już inne. canna bio vera , canna bio flo , i ripen

myślałem na clf'em ale z tego co zauważyłem to roślinki z pod niej wychodzą jakieś pomutowane, to przez światło napewno czy poprostu trafiłem na takie foto relki ?

TheGreenGod

Active member
Buchów
0
hmmm, nie miałem od poczatku w boxie, wcześniej rosły na parapecie, od niecałych dwóch tyg, rosną pod dualem i narazie tyle im dolega, że chyba je przenawoziłem ;). Zobaczymy na dłuższą metę. To wszystko w ramach testów, bo to mój pierwszy indoor. Ja chyba trafiałem na db relki ;)

G

Gość

Guest
Pie****isz od rzeczy. Przy tych wymiarach miałem żarówkę 250W HPs z wahadłem. Dla niedowiarków wrzucę foto. Temp utrzymywałem na poziomie 24-32
56x27x56? nie ze ci nie wierze, ale wiekszosc ludzi miala by problem na tej przestrzeni z hps250, szczegolnie przy 56 zm wysokosci. jaka wentylacje tam miales?

no pewnie tak , ale jednak co HPS to HPS . a nie jakieś zamienniki . ;)
ja tam nie widze roznicy miedzy hps 250 ktorego uzywam teraz a moimi starymi cfl 46watt, szczerze to chyba wole cfl.
moze 400, 600 miazdza moszne, ale na razie nie jest mi dane testowac ;)

Ostatnia edycja:

WielbicielJazzu

Well-known member
Buchów
0
fakt że przy clf łatwiej wszystko ogarnąć ;) hmmm ... zastanowie się jeszcze . w sumie teraz przy 3x23W clf nic się nie dzieje i w miare wszystko jest ok :zjarany:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół