akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Zapach 'zieleniny' zamiast typowego konopnego zapachu po ususzeniu. Doradźcie coś!

Wyszukiwarka Forumowa:

TechnikKanabista

New member
Buchów
0
Mam dręczący mnie problem natury teoretycznej. Natomiast po ususzeniu kwiatostanów całość ma zapach 'zieleniny', mam tutaj na myśli zapach zwyczajnych suchych roślin zamiast wyrazistego zapachu suchych kwiatostanów konopi taki jaki znam. Suszenie odbywało się w kartonie w suchym miejscu w temperaturze w granicach 25C. Taki zapach był wyczuwalny po tygodniu suszenia. Jaki może być problem? Podejrzewam, że przyczyną może być zbyt szybkie suszenie i zbyt wysoka temperatura. Wszystko było już suche nawet po 3-5 dniach. Myślałem aby się wstrzymać z zadawaniem tego pytania jednak problem powtarza się nie pierwszy raz. Proszę o jakieś rady lub próbkę z własnego doświadczenia. Z góry dzięki za pomoc.

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
masz racje, szybkie suszenie i temperatura powyzej 21st.C jest powodem, napewno curring pomoże na powrót konopnego zapachu, na przyszłosc staraj sie suszyc dłużej w temp. niewiekszej niz 21st.
Ps. polecam wodny curring, dla delikatnych podniebień, :spalony:

oleander

Well-known member
Buchów
0
Miales in czy out. Podobno z outa zapach nigdy nie dorowna paleniu z pod lamp np na oucie bedzie rzeski owocowy a ta sama odmiana pod lampa bedzie miala zapach ciezki typowo skunkowy . Mi sie wydaje ze temp tez mogla byc za wysoka podczas suszenia . WC fajna sprawa ale nie kazdy lubi ten delikatny smak dymu wkoncu kazdy ma inne podniebienie . Ja polecam zwykly curing smak sie poprawi i zapaszek rowniez . Pozdro

essey

Well-known member
Buchów
0
a nie wziąłes pod uwage ze poprostu twoj kwiat ma taki zapach, moze je**c skunem jak holender a efekt po spaleniu bd marny lub moze pachnąć jak siano i mocno pokarać :)
oczywiscie suszenie tez ma wpływ na zapach, smak, aromat ale większość zalezy od odmiany:spalony: pozdr.

Beginers

Well-known member
Buchów
0
Mam ten sam problem scialem jednego odsrosta wczesniej powiesiłem do góry nogamiw w ciemnym ciepłym miejscu i zapach jest b. kiepski ale moc posiada odmiana to WW czyli powinło dobrze pachniec.. mam nadzieje ze jak zetne całosc powiesze w szafie z wentylatorem to bedzie cos lepiej.. co myslicie o suszeniu w grażu gdzie temp. w nocy spada pewnie do okolo 10stopni...

---------- Post added at 14:37 ---------- Previous post was at 14:30 ----------

Mam ten sam problem scialem jednego odsrosta wczesniej powiesiłem do góry nogamiw w ciemnym ciepłym miejscu i zapach jest b. kiepski ale moc posiada odmiana to WW czyli powinło dobrze pachniec.. mam nadzieje ze jak zetne całosc powiesze w szafie z wentylatorem to bedzie cos lepiej.. co myslicie o suszeniu w grażu gdzie temp. w nocy spada pewnie do okolo 10stopni...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół