Zapobieganie pleśni

Wyszukiwarka Forumowa:

muroyolo

New member
Buchów
0
Czołem, dziś jest drugi dzień od zasadzenia 3 kielkow, w swoim growboxie posiadam wodoszczelną podstawe do której zwyczajnie nalewam wode aby sobie parowala co daje mi wilgotnosc gleby na poziomie 65% przy temperaturze in 21,5 stopni i out 25 stopni Celsjusza, lampa to hps 70 w, posiadam wentylatorek mieszający oraz drugi odprowadzający do filtra węglowego. Wentylatorki za około 60 zł oba, sa podpięte na ostro i slychac je jak pracują, tak wiec wydaje mi się ze cyrkulacja powietrza jest solidna. Kielki to auto fem blueberry. Glebe zmieszałem uniwersalną z ph na poziomie 6,0-6,5 z gleba do ziół która tez w tych graniach oscyluje, dodałem również keramzyt. Odpuscic sobie to nalewanie wody do podstawy? Nie chciałbym żeby mnie pleśń zaskoczyla...

O

OdcieńZieleni

Guest
z dobra wentylacja mozesz spokojnie spac, możesz w 1-2tyg profilaktycznie cyknąć oprysk na grzyba i pozniej powtórzyc 2tyg przed scinka

BACer

Well-known member
Buchów
0
Ja bym zapodał jakiś Foliar Spray czyli oprysk właśnie. Ten od BAC jest kozacki i organiczny. Wzmocni roślinę i zapobiegnie pleśni.

Problemy pojawi się mogą tak naprawdę dopiero w kwitnieniu. Dlatego warto zwrócić na to uwagę.

Jak przedmówca pisał, jeżeli będziesz miał wilgotność pod kontrola, czyli wentylacja, temperaturę, ilość roślin etc to wszystko będzie wporzo.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół