nasiona marihuany

Zapylanie

Wyszukiwarka Forumowa:

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
17
Nigdzie nie mogłem znaleźć, więc pytam. W jakim okresie najlepiej zapylić panienkę, żeby otrzymać nasiona? Oraz jakie Wy macie sposoby zapylania, aby przez przypadek nie zapylić innych plantów? Załóżmy np., że w jednym miejscu mam kilka panienek (out), a chcę zapylić tylko jedną gałązkę przy którejś z nich. Myślałem nad tym, aby wymieszać pyłek z wodą i spryskać nią daną gałązkę, czy to rozwiązanie się sprawdzi? Za pomoc będę wdzięczny.

L

Lift

Guest
Kostek napisał:
W jakim okresie najlepiej zapylić panienkę
Czytalem ze najlepiej zapylac kiedy biale wloski maja dlugosc 4mm
Kostek napisał:
chcę zapylić tylko jedną gałązkę
Najlepiej byloby zebrac pylek z rosliny meskiej do papierowej torebki, nastepnie torebke zalorzyc na galazke rosliny rzenskiej i lekko potrzasnac, dla pewnosci zeby nie zapylic innych galonzek, na czas tej operacji mozesz zalorzyc "COS" na nie (np. takie same papierowe torebki)
Kostek napisał:
wymieszać pyłek z wodą i spryskać nią daną gałązkę
bardzo ciekawy sposob... ale pylek dobry jest tylko jak jest suchy (nie moze miec wilgoci) ale gdyby sie to udalo... to bylby niezly sposob...
Mam nadzieje ze troche pomoglem :queen: PZDR

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
pyłek w kontakcie z wodą traci swoje właściwości tak dla formalności

Kostek

Weteran
Buchów
17
Skoro pyłek traci swoje właściwości w kontakcie z wodą, to może dobrze było by spryskać całą roślinkę przed zapyleniem, oprucz tej jednej gałązki? Wtedy była by pewność, że nic innego przez przypadek się nie zapyli. W każdym bądź razie dzięki za pomoc.

L

Lift

Guest
Ooo tak... doskonaly pomysl, powiem wiecej powinien sie udac !! Nawet gdy pylek spadnie na inna galonke to jej ni zapyli bo wilgoc i nie bedzie sie nadawal. Ale bardzo obficie i dokladnie musisz spryskac te pozostale galozki

ITAL!ANO

Well-known member
Buchów
1
Sory że odkopuje temat ale niechce zakładać nowego żeby niezaśmiecać forum... Mam pytanie co do pyłku... Jeżeli powiedzmy teraz zbiore pyłek z jednej rośliny (np. White Window) do jakiegoś opakowania (jakiego?) To ile moge go trzymać i w jakich warunkach żeby np. zapylić następną roślinke? (powiedzmy następny sezon) Z góry thx za kąkrety...

Kostek

Weteran
Buchów
17
W zamrażarce nawet dłużej - coś koło 4 tygodni. Ale do następnego sezonu to raczej nie...

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
ITAL!ANO napisał:
do jakiegoś opakowania (jakiego?)
dobrze by było jak bys uszył sobie torebke z jakieggos materiału wiem ze jeakis jest do tego najlepszy nazwy nie pamietam moze ktos ci podpowie

[ Dodano: 2006-11-04, 09:42 ]
Kostek napisał:
W jakim okresie najlepiej zapylić panienkę, żeby otrzymać nasiona?
dobrze by było jak bys dokonał zapylenia kilkokrotnie wtedy moze by ci sie udało zapylic karzdy kwiat

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół