zasilacz/transformator

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
Witam!
Mam problem z wentylacja... Chce podlonczyc wentylki da od kompa. Nie mamtylko zadnego transformatorka/zasilacza czy cos. Rozwalenie ładowarki do komy nie wchodzi w grę (choc chyba najlepiej by bylo). Gdzie mozna takie cos tanio kupic : (? To powinno miec 12V? a jak bendzie mniej/więcej to co sie stanie? ;d Czy zarówka HPS 100W mocno nagrzewac bendzie (to będzie Marzec). czy 2 wentyle (wlot i wylot) dadza rade? '; ]

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
o zasilacze możesz zapytać w jakis rupieciach.Napewno będą mieli i oddadzą ci to za grosze.Jesli dobrze ustawisz te wentylatorki to powinno być dobrze,Hps 100 W nie grzeje tak mocno.

D

delete

Guest
hahaha!!!!! wlasnier przed 5 minutami znalazlem pogryziony przez psa (kabel musze lonczyc, a skonczyla mi sie tasma izolacyjna : \) ladowarke od noki! ; D ale fart! : O masakro ; d zacieszam jak bym znalazl 10g na ziemi, nasiona i instrukcje uzycia xd

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
`to juz mozesz przestac sie cieszyc bo ładowarka od noki ma 4,5 V a potrzeba 12V na 2xwentylator jak znajdziesz 6V lub 9V juz mozna cos sie cieszyc z tego

B

blancik

Guest
-=*BerniO*=- napisał:
`to juz mozesz przestac sie cieszyc bo ładowarka od noki ma 4,5 V a potrzeba 12V na 2xwentylator jak znajdziesz 6V lub 9V juz mozna cos sie cieszyc z tego

-=*BerniO*=- ma racje, niemyśl ze to fart, dalem ci link i radze z niego skorzystać jak chcesz mieć spokój.
DECYZJA NALEŻY DO CIEBIE

D

delete

Guest
nom Kupiłem taki zasilacz, ale tego od noki i tak bym nie uzyl... męczyłem sie zeby go poskładac godzine a potem czytam że ona wypuszcza 3,7V >.< Zonk... We wtorek powinienem miec wentyle z allegro i zasilacz : ]

B

blancik

Guest
Będziesz zadowolony, możesz sobie nim regulować prędkość i podlączyć kilka wentylki, ja mam 4 szt. na jednym i pięknie chodzą do dzisiaj-NON STOP BEZ NAWET 5 MINUT PRZERWY.
Eloooooo :thumright:

D

delete

Guest
A to się nie grzeje? : d boje sie że mi się przegrzeje ; \
pod nim będą 2 komputerowe. Jeden dmucha na lampy, jeden wywiewa powietrze na zewnątrz. Muszę wybrać się z kolegami na piwo żeby puszki na odbłyśniki zdobyć i je już zamątować ; d tylko kabel, oprawki i żarówki no i oczywiście rośliny (a no i ziemia) i mogę startować :]

B

blancik

Guest
Niebój sie, to normalne że kazde takie urzadzonko się grzeje bo w srodku jest transformator, mój jest gorący normalnie ale ciągnie cztery bez zadnego ale i to bez przerwy, jak mialem zdeka inny pomusl w mojej lampie to ciągnol 6 wentylki i też super.
Takze grzanie to normalne, nie musisz się martwić.
Elooo :thumright:

D

delete

Guest
k, dzięki. Chyab nie mam więcej pytań ; d Jak dodac komus ze mi pomogł : D?

SKiP

Well-known member
Buchów
0
Na Allegro nie ma juz tych zasilaczy, wiec nie wiem jak zasilic wentylatorki. Wogole jak to zrobic jak na kabelku od wentylatorka jest kostka taka komputerowa. Jak zrobic zeby jakos do tej kostki podlaczyc prad nie przez kompa ?

P.S.

Sorry, nie znam sie na tych rzeczach... :pale:

B

blancik

Guest
SKiP napisał:
Na Allegro nie ma juz tych zasilaczy, wiec nie wiem jak zasilic wentylatorki. Wogole jak to zrobic jak na kabelku od wentylatorka jest kostka taka komputerowa. Jak zrobic zeby jakos do tej kostki podlaczyc prad nie przez kompa ?

P.S.

Sorry, nie znam sie na tych rzeczach... :pale:

Masz tu mistrzu jeszcze tańszego http://www.allegro.pl/item117908907_zasilacz_uniwersalny_1000ma_1_5v_12v_teraz_60_.html

A co do podlączenia to w wentylatorku odcinasz tę kostkę i podlączasz do kabla zasilacza. To bardzo proste. W zasilaczu masz takie końcówki-wtyczki, to też obcinasz i gra gitara.
Powodzenia

D

delete

Guest
Nie musisz obcinaz koncówek w zasilaczu ; d mozesz pod nie podlonczyc wentylatorki wkladasz w nie kable, zalezy jaka koncówka, ale mozesz np. w jedej koncówce wlozyc jeden kabel, w drógiej drógi.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl na wszystko!
Góra Dół