• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Zasilacz

Wyszukiwarka Forumowa:

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
Witam doradzcie jak mam podłączyć wentylator komputerowy pod zasilacz.
wentylator ma: -12V
-0,15mA

czy może pod to byc obojętnie jaki zasilacz 12V czy mA jest też ważne.
Albo czy mógłbym podłączyć pod zasilacz powiedzmy 9V i 700mA.
Trudno jest w ogole nabyć zasilacz 12v.
Proszę o wypowiedź kogos kto sie na tym zna a nie posida tylko "suchą wiedze"
Wiem że cos było o tym na forum ale nie było żadnych konkretów.
Pozdro i czekam na odpowiedź!

S

sdfsdf

Guest
ja znalazlem ladowarke do telefonu taka stara co byla na 12v i wszystko smiga jak nalezy :) chcialem jeszcze dokupic potencjometr do zmniejszana napieica a co za tym idzie obrotow ale nie moge sie zebrac ;] na ladowarce nawet co jest na 6v bedzie smigac tylko wolniej i ciszej :) a jak podlaczyc 2 kabelki to chyba powinienes wiedziec :p
Pozdro!

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
chyba jesli masz temperature w boxie powiecmy 40*C to montujesz jeden wentylator z kompa załaczas i przypuscmy ze masz temperature 10*C to zamało wiec zmniejszasz obroty wentylatora np. zaciemniaczem oswietlenia

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
ja mam podłączone 2 wentylatory 12v do ładowarki od starej noki 10V obroty niecoo mniejsze ale śmiga bez problemu. Taki wentyl będzie miał około 180mA wiec na 700 podłączysz ich kilka. Może kup z allegro za 5 zeta zasilacz 12v ? podłączysz do niego z 4 wentyle na pewno.

S

sdfsdf

Guest
Kubczak napisał:
a po co zmienjszać obroty?chyba lepiej dmucha?
np po to by w danym momencie ciszej chodzilo :p jak np. ktos mi wchodzi do pokoju to nie slyszy :p

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
atomboty po co kupowac na allegro jak można sobie pochodzic po miescie albo załatwic od znajomych;].

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
fakt :] ale jak byłem w OBi to podobny zasilacz i koszt 24pln :salut:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół