akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Zbiór pytań pod outa 2k17

Wyszukiwarka Forumowa:

PowerGrower

Well-known member
Buchów
0
Witam wszystkich.
Biore sie za growa z automatami na dniach i chciałbym już skompletować wszystkie zagadnienia które mnie dręczą.
Będą to automaty
3x Auto Brooklyn Sunrise
3x Auto AK47
1x Auto Jack-47 Sweet Seeds
3x Auto Viking AK47

Pytania dla doświadczonych growerów będą proste więc licze na proste odpowiedzi i więcej pytał nie będe :queen: Po prostu chce uzbroić sie we wszystkie potrzebne rzeczy na dniach i mieć z głowy.

Będę je wszystkie ładował w doniczki 15L z dziurami na spodzie.
1. Gleba - Ziemia kupna to oczywiste i tutaj pierwsze pytanie jakie dodatki do tej ziemi? Wiem że podstawa to dolomit więc będzie kupiony, ile tego dolomitu ładować do każdej z doniczek 15L ?

2. Kolejna sprawa to czytałem że warto również do tego wszystkiego dorzucić perlit który poprawi jakość gleby, więc również zostanie zakupiony - ile tego perlitu ładować do każdej z donic 15L?

3. Do tego wszystkiego keramzyt na sam spód donic i na sam wierzch - dobrze rozkminiam? po kilka garści? - jak coś to proszę o poprawke.

Kwestia gleby chyba zamknięta chyba że warto to zrobić z innymi produktami to chętnie usłysze jakie.

Zostaje ostatnie pytanie które mi bardzo pomoże. W jakie nawozy najlepiej sie uzbroić na WEG/FLO ?

I to tyle z moich pytań, dla doświadczonych to będzie pestka pewnie.
Tak czytałem forum bardzo dużo ale jest multum opcji więc wole popytać osobno. Dziękówa dla wyrozumiałych i owocnych pomidorów tego sezonu. Niebawem poprowadzę relacje z wyżej wymienionych pestek. Pozdro

Kolakao

Well-known member
Buchów
5
1. Dolomit to nie nawóz, jego zadanie to neutralizacja kwasowości gleby. A tym bardziej że masz ziemie ze sklepu to po co Ci dolomit.
2. Łyżkę stołową perlitu na 5 litów ziemi. W Twoim wypadku na jednego planta dałbym 2 łyżki.
3. Keramzytu daj ile chcesz jak przesadzisz to Ci korzenie będą gnić.

Nie wiem czy czytałeś o czymś takim jak mikoryza, która polega na wzajemnej współpracy grzybów i rośliny, dzięki temu roślina powiększa ilość korzeni.

normal_zzzz.jpg

normal_zzzzzzzzzz.jpg

normal_zzzzzzz.jpg

Poczytaj sobie: http://www.wiki.haszysz.com/index.php/Mikoryza

Strasznie niedoceniana na forum. Ja w tym roku kupuję na bank,

Tutaj masz przykładowe jakbyś docenił że zdrowy korzeń to zdrowa i duża roślina.

http://www.fhukaktus.pl/sklep/biopon-mikoryza-uniwersalna-p-690.html

http://www.flora-fauna.pl/product-p...ZYBOW-STYMULUJACA-KORZENIE-MYCOTREX-100g.html

NorthernLights

Well-known member
Buchów
0
Kreamzyt sypiesz na dół żeby mieć drenaż, na górę skolei żeby wilgoć nie spie****ała za szybko. Jak kolega wyżej pisze Mikoryza bardzo nie doceniana, warto zastosować. do ziemi warto dodać jeszcze oborniku granulowanego bydlęcego by rośliny miały co jeść (N-P-K) i reszta potrzebnych pierwiastków bądź wordhumus. Są to nawozy organiczne które nie psują smaku produktu końcowego, i wpółgrają z mikoryzą. możesz również nawozić ziemie nawozami mineralnymi takimi jak azofoska czy polifoska wówczas będziesz musiał zrezygnować z mikoryzy. Perlit spulchnia i napowietrza glebę. w każdym razie polecam uprawe organiczną oraz poczytaniu o srodku Asahi SL.

Pozdrawiam

PS. Ja perlitu ładuje na 1/4 - 1/5 powierzchni dołka i mieszanka naprawde wygląda fajnie

Doctor Susz

Duży out to jest to :)
Weteran
Buchów
1
Kreamzyt sypiesz na dół żeby mieć drenaż, na górę skolei żeby wilgoć nie spie****ała za szybko. Jak kolega wyżej pisze Mikoryza bardzo nie doceniana, warto zastosować. do ziemi warto dodać jeszcze oborniku granulowanego bydlęcego by rośliny miały co jeść (N-P-K) i reszta potrzebnych pierwiastków bądź wordhumus. Są to nawozy organiczne które nie psują smaku produktu końcowego, i wpółgrają z mikoryzą. możesz również nawozić ziemie nawozami mineralnymi takimi jak azofoska czy polifoska wówczas będziesz musiał zrezygnować z mikoryzy. Perlit spulchnia i napowietrza glebę. w każdym razie polecam uprawe organiczną oraz poczytaniu o srodku Asahi SL.

Pozdrawiam

PS. Ja perlitu ładuje na 1/4 - 1/5 powierzchni dołka i mieszanka naprawde wygląda fajnie

to jest out ziomek,po kiego keramzyt?

PowerGrower

Well-known member
Buchów
0
Dzięki Panowie oczywiście zainteresowałem się Mikoryzą. Dzisiaj już będzie kupiona ;)

Rozumiem że mikoryza załatwi wszystkie niezbędne składniki dla gleby i nic więcej do niej ładować nie musze? Tzn mieszanka - ziemia sklepowa + mikoryza + dziebko perlitu + keramzyt również dziebko na spód, czy jeszcze byście coś dorzucili do gleby pod te automaty np. ten obornik granulowany bydlęcy i będzie dobra mieszanka gleby już końcowo? Pozdrawiam <coolpalacz>

R

ruski wentylator

Guest
mikoryza tak sama sobie niezalatwi wszystkich niezbędnych skladnikow dla gleby

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół