Zestaw do produkcji Co2

Wyszukiwarka Forumowa:

trapez

Member
Buchów
0
Siemka
Mam taką pompkę do Co2 https://www.kiwiland.com/growshop/air-systems/co2-booster-bucket.html
, ale bez wiaderka i zawartości. Wiaderko zamierzam adaptować z wiaderka budowlanego 20l z przykrywką, wszystko uszczelnić silikonem. A teraz moje pytania do was drodzy growerzy:
1. Czym wypełnić takie wiaderko? Klasycznie woda cukier drożdże? Na ile starczy taka opcja?
2. Jak umieścić tą pompką? Końcówka ma być nad zacierem, czy częściowo zanurzona?

pozdrawiam

dnx

the jungle is massive
Buchów
1
Odznaki
1
Wszystko zalezy jaka masz powierzchnie ale te buckety slabe sa w produkcji co2..
Orginalnie w srodku jest specjalna grzybnia . Bimbrownika ( drozdze ) nie polecam bo za czesto bedzie trzeba wymieniac a efekt nieadekwatny. Napisz jeszcze jakie masz warunki, gdzie stoi Twoj boks oraz rodzaj oswietlenia i czemu zdecydowales sie za dodatkowa suplemetacje co2 a postaramy sie cos podpowiedziec .

Krzoker

Well-known member
Buchów
0
Przepraszam ze sie podepne pod temat ;)
box 100x100x200
co do CO2 myslalem by zainwestowac w GENERATOR CO2 BOOST BUDDY
warte to cos? reduktora z butla nie postawie XD poki co ;)

trapez

Member
Buchów
0
-Box: 3,5x2x2 [m]
-oświetlenie: docelowo będzie 4x660W ok 400 000 lumenów
-warunki? Bardzo dobra wentylacja, wilgotność staram się utrzymywać powyżej 60%, temp 20-26 C

dnx

the jungle is massive
Buchów
1
Odznaki
1
Dokladnie jak kolega Grandfather mowi. Do tego zeby stosowac dodatkowe co2 potrzebujesz uszeczelnic boks aby stezenie co2 bylo utrzymywane na wyzszym poziomie. Temp 30* lekko moze byc i wyzsza.
Grzybnie i butle badziew . Posiadam miernik co2 i sprawdzam obecnie te specyfiki i bardzo slabo wypadaja.

trapez

Member
Buchów
0
W takim razie odpuszczam temat, swoją drogą kiedyś czytałem że suplementacja CO2 daje do 10% poprawy plonów. Jak sie do tego odniesiecie?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół