• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Zestaw grow do oceny

Wyszukiwarka Forumowa:

ChemicAli

Well-known member
Buchów
0
Hej!
Pierwszy grow w trakcie, ale juz marzy mi sie cos wiecej niz tylko jeden automacik. Dlatego postanowilam zrobic liste tego co przyda mi sie w przyszlosci. Planuje to kupic jak bede w PL, dlatego wzoruje sie na tym co jest dostepne w jednym z growshopow.
Ok, o to lista :

1. Box (mam fajna szafeczke 100x35x150)
2. Mylar Lite Tight Diamond (nie liczylam ile, ale policze tak zeby okleic caly box)
3. ELT 250W
4. Cooltube 40/49cm 125fi
5. HPS 250W Phillips Son-T Pia - czy ta zarowka jest dobra ?
6. Wentylator TD Silent 125/350m3 - tu najwazniejsze pytanie, czy warto kupowac taki drogi wentyl ? Chce zeby bylo cicho. Ma to stac w pokoju gdzie za sciana spia wspollokatorzy, niechce zeby ktos mial do mnie pretensje o halas czy "burczenie"
7. Filtr Weglowy 125/250 240/360m3
8. Air pots - niewiem czy kupić 10l czy 15l pod zwykle feminizowane krzaczki, nie automaty ?
9. Podloze kokosowe Plagron - jest jakies lepsze ?
10. Plagron Coco A i B
11. Plagron Green Sensation
12. Plagron Roots
13. AN Bud Candy

No i teraz jesli moge prosic to prosze o pomoc :) Szczegolnie odpowiedz na pytania przy poszczegolnych punktach. Oraz o pomoc w doborze nawozow. Chce robic uprawe w kokosie bo z ta ziemia to problemow co niemiara. Mam teraz pomidorka w ziemi i chce sprobowac coco :)
Oczywiscie jesli czegos brakuje, lub jest czegos za duzo to rowniez prosze o wymienienie. Z gory dzieki!

G

Guest

Guest
wszystko jak dla mnie ok , donice im wieksze tym lepiej , wentylator jest tez spoko , lampe mam tez taka ale 400w spisuje sie ok, to na tyle z mojej strony aha i ziemia moze byc tez , napewno ktos sie tu zaraz pojawi i ci podpowie napewno cos nowego ;)
jak dla mnie wystarczy ;) :yeahh:

M

Mr. Edek

Guest
Konopie lubią uprawę w kokosie przy czym dobrze się rozwijając. Patrząc na to co wypisałaś, box na pewno będzie sprzyjał twoim plantom. Na początku myślałem, że 250w będzie za mocno Ci tam grzało na takiej powierzchni, ale nie zauważyłem cooltuba.:spalony:

thc_maniac

Well-known member
Weteran
Buchów
0
250W i cool tube da rade:yeahh:
Wentyl dobry :yeahh:
Donice wez 15l:yeahh:
ziemia tez wporzadku:yeahh:

brakuje tylko miernika PH

z takim zestawem mozesz spokojnie startowac

inne gadzety jak nawizlacz powietrza etc dokupisz

ChemicAli

Well-known member
Buchów
0
Ok, jeszcze jakbyscie mi doradzili jakis sprawdzony growshop ?
Fajnie byloby dostac jakis rabacik na te zakupy :)
I musi byc mega konspira, bo zamowienie pojdzie do mojego brata, on ma tylko przepakowac i puscic mi dalej. A niechce zeby mial lipe przeze mnie :)
No to jak ? Jakie sugestie ? :)

ChemicAli

Well-known member
Buchów
0
Ok, dzieki :)
A w sprawie potencjalnego rabatu pisac maila, czy najlepiej przez forum podbijac ? :)
Kiedys pisalam maila do taniejaranie, ale nikt nie odpowiedzial ... :(

G

Gość

Guest
Zadzwon i sie dogadaj:)

Ps. Maja sklep stacjonarny w poznaniu jeszcze bardziej polecam <joint> Ziomek jest naprawde spoko<shiza>

Pozdro

ChemicAli

Well-known member
Buchów
0
Zalozylam temat w dziale wentylacja ale sie nie moge doczekac odpowiedzi ... :pl:
To jeszcze tutaj zapytam, skoro juz sie znalezli pomocni ludzie :spalony:

Chce kupic wentyl TD Silent 160/100, zamiast tego wiekszego. Da rade z tym filtrem ktory w zestawie napisalam ? Roznica 350zl, wiec warto przemyslec temat <joint>
Z gory dzieki za pomoc !

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół