Witam wszystkich, początkowo założyłem temat "growbox z lodówki", ale zdecydowałem się zainwestować trochę $$ i tak o to mam w posiadaniu taki zestaw :
GROWBOX
Dark Street 2, 60X60X140 cm
OŚWIETLENIE
LAMPA HPS 250W, PHYTOLITE (wzrost+kwitn.)
Cool Tube 125mm - 30/40cm
Układ zasilający GIB 250W - HPS, MH
WENTYLACJA
2x WENTYLATOR KANAŁOWY MOC 9,1W fi125mm 152m3/h
FILTR WĘGLOWY ECO FI 125MM 360-480M3/H + WENTYLATOR
2x PRZEWÓD fi-125mm/1m WENTYLACYJNY MIĘKKI, ALUMINIUM
AKCESORIA
PROGRAMATOR CZASOWY ANALOGOWY
TERMOMETR / HIGROMETR ELEKTRONICZNY WEWNĘTRZNY OKRĄGŁY ZIELONY
WIESZAKI LAMPY Z REGULACJĄ WYSOKOŚCI
pH METR GLEBOWY - SZPILKA
4x DONICZKA KWADRATOWA, 9L
PLAGRON ALGA GROW (gleba/kokos), 100ml / wzrost
PLAGRON PK 13/14 PLUS, 250ml
Granulat ceramiczny, keramzyt, 5L
Mam problem z podłączeniem tego wszystkiego, prosiłbym o jakieś wskazówki.
1. Czy do podłączenia lampy i zasilacza nadadzą się te kable ? Co potrzebuję by zamocować je w gwincie E40 ?
2. Jakimi kablami podłączyć wentylatory ? Co muszę kupić ? Bo ten wyżej jest do urządzeń o mocach >250W ? Zdjęcie Pinów :
3. Jak zamontować wentylator 125mm do Cooltuby 125mm? Tak żeby chłodziło prosto na niego bez przewodu wentylacyjnego ? Czy razem z przewodem ?
4. Dlaczego na zasilaczu GIB pod schematem pisze : HPS >= 20M | MH >=2M ? Co to oznacza? Chyba nie to, że długość okablowania musi być większa lub równa 20 metrów..
5. Panowie, czy ta lampa nie jest czasem używana ? Lekko na spodzie jest przypalona i gwint jakby porysowany od wykręcania gniazda i jak ją ruszam to w środku te metalowe też się rusza, tak powinno być ?
6. Do tych 4 doniczek 9L chcę włożyć 4 automaty z LST, zmieszczą się ?
Jeśli ktoś ma mieć zamiar być złośliwym i niemiłym, proszę o nie pisanie w tym temacie.
Pozdrawiam.

GROWBOX
Dark Street 2, 60X60X140 cm
OŚWIETLENIE
LAMPA HPS 250W, PHYTOLITE (wzrost+kwitn.)
Cool Tube 125mm - 30/40cm
Układ zasilający GIB 250W - HPS, MH
WENTYLACJA
2x WENTYLATOR KANAŁOWY MOC 9,1W fi125mm 152m3/h
FILTR WĘGLOWY ECO FI 125MM 360-480M3/H + WENTYLATOR
2x PRZEWÓD fi-125mm/1m WENTYLACYJNY MIĘKKI, ALUMINIUM
AKCESORIA
PROGRAMATOR CZASOWY ANALOGOWY
TERMOMETR / HIGROMETR ELEKTRONICZNY WEWNĘTRZNY OKRĄGŁY ZIELONY
WIESZAKI LAMPY Z REGULACJĄ WYSOKOŚCI
pH METR GLEBOWY - SZPILKA
4x DONICZKA KWADRATOWA, 9L
PLAGRON ALGA GROW (gleba/kokos), 100ml / wzrost
PLAGRON PK 13/14 PLUS, 250ml
Granulat ceramiczny, keramzyt, 5L
Mam problem z podłączeniem tego wszystkiego, prosiłbym o jakieś wskazówki.

1. Czy do podłączenia lampy i zasilacza nadadzą się te kable ? Co potrzebuję by zamocować je w gwincie E40 ?
-przewód przyłączeniowy, trójżyłowy z wtyczką
-materiał: plecionka miedziana + izolacja
-grubość: 3x1,5mm, długoć: 3,1m
-do urządzeń o mocach powyżej 250W
2. Jakimi kablami podłączyć wentylatory ? Co muszę kupić ? Bo ten wyżej jest do urządzeń o mocach >250W ? Zdjęcie Pinów :

3. Jak zamontować wentylator 125mm do Cooltuby 125mm? Tak żeby chłodziło prosto na niego bez przewodu wentylacyjnego ? Czy razem z przewodem ?

4. Dlaczego na zasilaczu GIB pod schematem pisze : HPS >= 20M | MH >=2M ? Co to oznacza? Chyba nie to, że długość okablowania musi być większa lub równa 20 metrów..
5. Panowie, czy ta lampa nie jest czasem używana ? Lekko na spodzie jest przypalona i gwint jakby porysowany od wykręcania gniazda i jak ją ruszam to w środku te metalowe też się rusza, tak powinno być ?

6. Do tych 4 doniczek 9L chcę włożyć 4 automaty z LST, zmieszczą się ?
Jeśli ktoś ma mieć zamiar być złośliwym i niemiłym, proszę o nie pisanie w tym temacie.
Pozdrawiam.