• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Zielone led'y do zielonych panienek ?

Wyszukiwarka Forumowa:

kamol333

Well-known member
Buchów
0
Witam mam pewien problem, wpadło mi w ręce sporo zielonych diod led działających z napięciem 12 V / 5A. Zastanawia mnie czy diody dające zielone światło można użyć jako oświetlenie growboxa.? i czy dziewczynki dobrze czują się w zieleni ?

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Witam mam pewien problem, wpadło mi w ręce sporo zielonych diod led działających z napięciem 12 V / 5A. Zastanawia mnie czy diody dające zielone światło można użyć jako oświetlenie growboxa.? i czy dziewczynki dobrze czują się w zieleni ?

Jasne że możesz użyć tyle tylko, że zielone promieniowanie nic rośliną nie daje. Nawet silne promieniowanie zielone jest dla roślin obojętne.

Można jednak ich użyć jeżeli w fazie ciemnej jest coś do zrobienia w boksie.

Ofy

Well-known member
Buchów
0
Oj raczej nie... Zielone światło bardzo słabo przyswajają (patrz krzywa inady dla konopii).

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
:) raczej nie ale nie znam sie to sie nie wypowiem ;)
z fartem

kamol333

Well-known member
Buchów
0
Z wykresu wynika, że względna moc promieniowania zielonych ledów wynosi 60%, co różni się od czerwonych o jakieś 30%. Nie rozumiem tylko jak ma to się do przyswajalności światła przez rośliny. Mógłby ktoś oświecić?

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
nie znam sie jak juz pisalem ale nie marnoj czasu ta ten wątek bo zielone nic ci nie dadzą roślina nie potrzebuje tej barwy i tyle ja zrobiłem panel i szukałem info wszedziej i najprościej jest białe z czerwonym nic wiecej nie trzeba
z fartem

S

sru

Guest
Jasne że możesz użyć tyle tylko, że zielone promieniowanie nic rośliną nie daje. Nawet silne promieniowanie zielone jest dla roślin obojętne.

Można jednak ich użyć jeżeli w fazie ciemnej jest coś do zrobienia w boksie.
dokładnie to samo jest napisane w książkach jose cervantesa

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
hmmm wiec moje pytanie czy to szkodzi jak im w fazie ciemnej poswiece panelem przez 5 min (robie tak czasami jak potrzebuje na nie popatrzec np zeby sobie humor poprawic, czsami swiece tam lampka nocna)
z fartem wariaty !!!

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
Poswiec im przez 15min to beda mialy wiecznego wega :freak: ja tez swiece cfl ktora lezy na podlodze boxa max5-10min. w poprzednim grow normalnie odpalalem hps bo nie mialem innego swiatla i bylo ok,ryzyko zawsze jest ze cos sie popie****i...

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
W zasadzie zieloną lampą można świecić cały czas, nie tyko 5 minut. Można spokojnie robić co się chce. Niestty przy takim świetle człowiek też niewiele widzi.

Być może lampa bardzo, bardzo silna wpływała by na wzrost ale nie sprawdzałem.

volkanetta

Well-known member
Buchów
1
podłącze się tu z pytaniem czy zwykła żaróweczka czy świetlówka z zieloną szybką zakłóci roślinkom noc ? dokładniej mówiąc, co użyć żeby własnie mieć jakieś źródełko światła dla kamery dla fazy nocnej

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
nie mam pojęcia ale skoro zielone led są obojętne to spróbuj je zastosować ;)
z fartem

volkanetta

Well-known member
Buchów
1
Filmik się kreci własnie do nowej fotorelacji i cos ciemno widzę filmik z kadrami przeplatanymi czarnym ekranem, trzeba by było czekać aż dojdzie a jak by dało się nawet żarową pomalować i jak by było to wystarczające to szkoda zachodu i kasy na ledy

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
pewnie masz racje ja sie na tym nie znam tak tylko glosno mysle :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół