akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Ziema "humus"

Wyszukiwarka Forumowa:

matihood

Member
Buchów
0
W moim pobliskim sklepie jest sprzedawana 5l ziemia o nazwie humus w białym opakowaniu z napisem humus i pod tym napisem jakieś inne o mniejszej czcionce. Czy nadaję się ta ziemia do uprawy konopii ?

S

sdfsdf

Guest
"Ziemie kupujemy w sklepie ogrodniczym lub kwiaciarni o ph od 6,2 do 7,0 w takiej ziemi rośliny rosną najlepiej"
jesli ta ziemia ma takie parametry to nie zaluj sobie :) a najlepsza ziemia to jest ta do kaktusow :)
pozdro!

3

3ar7ol

Guest
Siemano!
ja kupiłem wielkopolski ziemie kwiatowa:/ ph 6.8-7.0 ...i ogólnie jakos po 2 tygodniahc zaczęła sie zbijac:/...polecam zakupic belle:)nie ma z nia zadnych kłopotów:) :flower:

Apollo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
do kaktusow?? a nie pod palmy z domieszka kokosa :)

B

blancik

Guest
kup taką a będziesz zadowolony, roślinki bardzo ladnie w niej rosną.
20L worek kosztuje coś okolo 7 zeta

clear.gif

Apollo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
najlepiej bedzie samemu wyporbowac na plantach bo kazdy poleca co innego elo:)

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
blancik, ta ziemia ma hujne ph. trzeba dokupić dolomit.

B

blancik

Guest
tak, z opisu wynika że jest za male PH, ale to już jest mój czwarty worek i do pierwszego dokupilem zaraz dolomit żeby to ph podnieść, jednak w domu sie okazalo po pomiarze phmetrem że jest inaczej i każdy następny worek mial identyczny pomiar co kupowalem.
Dolomit teraz leży bo niepotrzebnie go kupilem. Zdjęcie jest zrobione specjalnie teraz do tego opisu.

clear.gif

Dla pewności sprawdzalem też inne ziemie w ogrodniczym i pomiar zawsze byl wyższy niż ten co podają na opakowaniach-DLACZEGO??? niestety niewiem, ale tylko kupuję tą ziemię i jest pięknie, teraz posadzilem w niej klony i rosną bez najmniejszego ale.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół