nasiona marihuany

Ziemia z lasu

Wyszukiwarka Forumowa:
S

SZALONY KNOB

Guest
Mam pytanie czy na spot nadawała by sie ziemia z lasu wkoncu gnije tam ta sciolka i to powinno byc zyzne i miec pruchnice jak by to zmieszac po polowie z ziemiom z pola i sypnonc jakiejs azofoski i dolomitu co o tym myslicie ?

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Z jakiego lasu ? W iglastym na pewno ziemia będzie kwaśna. Nie wiem jak w innych, choć pewnie tam już zasadowa.

S

SZALONY KNOB

Guest
Iglaki rlubiom kwasnom ziemie. ale chodzi mi o las lisciasty.

kater

Well-known member
Buchów
0
No nie wiem, z lasu to taka raczej średnia, nie lepiej troszke zainwestować i kupić pożądną w sklepie? Ja naszczęście nie mam tego problemu, sadze pod laskiem, ale ziemi ztamtąd się pozbęde jakoś bo natrafiłem rok temu po drodze właśnie do mojego lasku na świetną lekko torfową ziemie i to tylko w jednym miejscu w mieście, no ciut za miastem i wszyscy znający się na ziemi ją ztamtąd biorą, taka mała ciemno brunatna dziurka, ale jak się wyróżnia:) wszędzie dookoła roślinki mają najwyżej metr, np. trawy ,a na tej ziemi są nawet dwa razy wyższe i wyglądają owiele zdrowiej, bardziej zielono, a jakie pokrzywy i wogóle hehe. Wracając do lasu i ziemi z niego to moim zdaniem niezazbytnio, chociaż konopia to mocna roślinka:) pzdr.

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ziemia w lesie powinna byc ok, ale musisz zmierzyc ph, (ph meter kosztuje 20 zł w ogrodniczym), i jak ziemia bedzie zasadowa to daj torfu, a jak kwasna to dodaj kredy.
PH ma być 6-7

C

Canabis_16

Guest
Elo elo albo zainwestuj troche wglebe no dużo chyba nie kosztuje ale jak niemasz kasy to wymieszaj tą kupną z tą z lasu.... No mazesz dodać tam rużnych dodatków itp,itd hehehe.

lee_knox

Well-known member
Weteran
Buchów
6
Czy nadaje się ziemia z prawdziwych torfowisk. Bo 300 metrów odemnie jest borwoina?

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
no jasne , ale macie problemy :) PH można wyregulować przy pomocy kredy i torfu

sd

Well-known member
Buchów
20
poco komu kreda hehe
dodajesz dolomitu i masz problem z głowy

R

Re5p3kT

Guest
ja posiadam ziemie uniwersalna Ph 5,6 - 6,4 czy taka ziemia wystarczy na wychodowanie roslinki ?? :geek: :geek:

MAJTOHA

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Re5p3kT, Za niskie ph.(dolna granica powinna wynosic o pół% minimum więcej),niech ktoś porawi jak sie myle

kayaman

Well-known member
Buchów
0
Re5p3kT napisał:
ja posiadam ziemie uniwersalna Ph 5,6 - 6,4 czy taka ziemia wystarczy na wychodowanie roslinki ??
lepsza ziemia była by 6-7 ph . ja sam takią kupiłem , twoje może być troszke za małe , jak kupywałem to tez widziałem z takim ph. ale tez chyba moze być

D

delete

Guest
nom a ja osobiscie powiem ze moj ojciec 2 lata temu przywiozl ziemie z lasu niewiem jakiego oczywiscie kolor czarny tak samo wygladajaca jak sklepowa i w tym roku juz u mnie przeciez i wykielkowalo w tej ziemi EM WWxEM i teraz na parapecie wychodza z ziemi ES

Protektus

Well-known member
Buchów
0
może to czarnoziemy :D:D to urosną piękne silne i zdrowe czego ci życze :)

C4

Well-known member
Weteran
Buchów
0
a u mojej babki jest cala laka czarnoziemu :D :D i tam sadze troche i troche ziemi powijam :D

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół