akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Zmiana czasu photoperiod'u.. i wpływ na jej rozwój.

Wyszukiwarka Forumowa:

Beginers

Well-known member
Buchów
0
Jak myslicie czy zmiana godzin nocy i dnia moze spowodować np. z hermienie sie rośliny czy jakies wieksze postresowanie jej ??

np. pomidorki sa w 2 tyg od przestawienia switala i pojawiły sie juz oznaki płci wszystko jest ok i w tym momencie chce im zmienic godziny nocy i dnia obecnie sa ustawione 19-7 dzien a chce zeby bylo 12-00 i teraz pytanie czy dac jej wiecej swiatła czy wiecej nocy zeby jajca nie wyskoczyły <lol> i przy okazdji zmiany tego zmiania sie im tez zarówka :) na hps'a :spalony:

franki1944

Member
Buchów
0
Jak chcesz zeby ci zakwitly to musisz przelaczyc na 12 swiatla i 12 ciemnosci jesli sa to zwykle pomidorki.

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
przeciez kolega pisze wyraznie ze ma 12/12 ale od 19-7 a teraz chce przesunąc cykl na bardziej dogodne dla niego godziny, bynajmniej ja tak to rozumiem, bo niesłyszałem jeszcze o cyklu 19/7. Daj roslince ciemnie i włącz o tej godzinie o której chcesz zacząc nowy cykl i gotowe. Jesli nie o to ci chodzi to posta nie było.

Ostatnia edycja:

hamach

Well-known member
Buchów
0
A ja bym przedłużył dzień,dużo ciemni może ją po stresować.<joint>

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Zauważ hamah ze kwitnienie zależy od długosci nocy a nie dnia, wiec nie możesz nagle skrócic nocy i dac wiecej godzin dnia, jesli zrobi tak jak ty radzisz to sie może pochermic, jesli zas dasz ciemnie to nic sie nie stanie.

Beginers

Well-known member
Buchów
0
przeciez kolega pisze wyraznie ze ma 12/12 ale od 19-7 a teraz chce przesunąc cykl na bardziej dogodne dla niego godziny, bynajmniej ja tak to rozumiem, bo niesłyszałem jeszcze o cyklu 19/7. Daj roslince ciemnie i włącz o tej godzinie o której chcesz zacząc nowy cykl i gotowe. Jesli nie o to ci chodzi to posta nie było.

Dokładnie mniejwiecje oto mi chodzi.. Czyli roozumiem ze lepiej zastosowac ciemnie sprawa wyglada tak ze jak o 8 rano sie wyłonczy to bede musial czekac do 12( w polłudnie) nastepnego dnia co daje 26 godzin ciemni zebym mógł ustawic tak jakby mi bardziej pasowało.. bo skrócenie nocy od 8 rano do 12 moze chyba zabardzo postersowac i zhermic rosline.. szczególnie w tym okresie kwitniecia... :zjarany:

hamach

Well-known member
Buchów
0
Zauważ hamah ze kwitnienie zależy od długosci nocy a nie dnia, wiec nie możesz nagle skrócic nocy i dac wiecej godzin dnia

O fakt,nie czytałem ze zrozumieniem i nie zauważyłem,że one już kwitną.Mea culpa

Beginers

Well-known member
Buchów
0
no to mozna juz chyba zamknać temat decyzja juz chyba podjeta daje im 26 godzin ciemni i przezucam do wiekszego namiotu pod 400hps wczesniej (250cfl)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół