Zmiana godzin naświetlania automatów pilne

Wyszukiwarka Forumowa:

Janekparker

Member
Buchów
0
Jak w tytule jeśli już było z góry przepraszam. Od początku jest 24 h światła. Mija 4 tydzień i moje pytanie brzmi czy nic się nie stanie gdy przełącze je 12 na 12. Problem z temperaturą. Jeszcze raz z góry dziękuję.

Friko

Well-known member
Buchów
0
To zależy czego oczekujesz od swoich roślin. Zmiana z 24/0 na 12/12 spowoduje że rośliny będą miały prawdopodobnie mniejsze topy i ich struktura będzie również luźniejsza.
Po prostu stracisz w znacznym stopniu na wadze.

Yebak

FollowTheRabbit
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Buchów
5,036
Odznaki
2
Daj im 18/6 i zobacz czy temp spadnie.

Janekparker

Member
Buchów
0
Chodzi o to że w dzień zrobię 12 H ciemności a w nocy światło. Tylko czy po takiej zmianie za 2 miechy nie zobaczę hermy. 18 na 6 chyba byłoby lepszym rozwiazaniem

R

rolnikdolpasz

Guest
Słyszałem, ze autofiołki maja miec 18/6 a przełączanie na 12/12 nie jest dobrym rozwiązaniem. Pewien nie jestem, bo sam 12/12 nie testowałem, tylko tak słyszałem, więc musiał Byś spróbować.

Janekparker

Member
Buchów
0
Poszło 18/6 temperatura w normie tylko liście żřłknä a nawet nie daje nawozów. A woda kranowa chyba nie zmieni mi ph.

Bonansa

Well-known member
Buchów
1
To jak nie dajesz nawozów to chyba obaj wiemy czemu żółkną. Hmm?

19cinek52

Well-known member
Buchów
0
Jak w tytule jeśli już było z góry przepraszam. Od początku jest 24 h światła. Mija 4 tydzień i moje pytanie brzmi czy nic się nie stanie gdy przełącze je 12 na 12. Problem z temperaturą. Jeszcze raz z góry dziękuję.

Na AF nie stosuje się 12/12.
12/12 stosuję się wtedy jak chcesz przełączyć roślinkę żeby zaczeła kwitnąć a w twoim przypadku AF same zakwitają po około 3-4 tygodniach

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół