• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Zmiana miejscówki i zółniące liście

Wyszukiwarka Forumowa:

takjaktelewizor

Active member
Buchów
0
siemka, mam problem z moimi roślinkami. Wcześniej były nad rzeką ale był problem ze światłem więc postanowiłem przesadzić je gdzieś indziej. Wybór padł na duże puste pole. Więc nawiozłem ziemi z nad rzeki, wykopałem dołki, nasypałem ziemi i wsadziłem roślinki. Problem polega na tym, że chyba nie chcą się przyjąć bo liście zaczynają żółknąć. W czym może być problem? Czy jakieś nawozy rozwiążą sprawe? Proszę o w miarę szybką odpowiedzieć, żeby nie zniszczyć moich roślinek bo mają już około 1,4m.

BaxBany

Well-known member
Buchów
0
w jakim stadium rozwoju są te planty? nawoziłeś wcześniej?
Możesz podlać biohumusem i sypnąć dolomit nie zaszkodzi.

takjaktelewizor

Active member
Buchów
0
Tak były wcześniej nawożone na starej miejscówce:

Biochumusem, stymulatorem wzrostu, nawozem z pokrzyw.

Ziema ze starej miejscówki jest czarna jak węgiel, widziałem w niej sporo dżdżownic, w okolicy rosło bardzo dużo pokrzyw.

Na nowej miejscówce ziemia była brązowa, głębiej zółta/glina. Więc postanowiłem dać właśnie ziemie ze starej miejscówki.

Mogę zrobić fotki żeby pokazać jak wyglądają roślinki

dany1

Well-known member
Buchów
0
Foty to podstawa. Bez nich trudno coś powiedzieć.

Ale IMO były już za duże na przesadzanie, system korzeniowy nie ogranicza się do 30cm wokół krzaka, idzie o wiele dalej.

Vegi

Well-known member
Buchów
0
możliwe że złe ph ziemi i nie może "żreć" chyba że kwitnie to pobiera azot z dolnych partii liści

Echo vol.2

Well-known member
Buchów
0
Gdzie tam kwietnie ;p Nie pobiera azotu , poprzez złe ph ziemi ... Dolomitem 1 łyżka stołowa na 1 L ziemi . albo rozpuścić w wodzie i podlać , tylko ostrożnie bo dolomit tak jak każdy inny nawóz można przedawkować . Z fartem :smokee:

D

delete

Guest
Nie dygaj będzie żyła. Jak koledzy wyżej, dolomit i nawóz tylko z głową. Przydałoby się prysnąć Asahi.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół