akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

zmiana oświetlenia-czy to nie zaszkodzi?

Wyszukiwarka Forumowa:

jointu

Well-known member
Buchów
0
witam
chciałem się poradzić co do jednej sprawy:
mam roślinki hodowane na 12\12 juz około 3-4 tygodnie lecz chciałby teraz zmienić naświetlanie na 16/8 a potem jak juz osiagną zadawalajce rozmiary zmienię na 12\12 spowrotem...czy to nie zaszkodzi roślinie? czy nie cofnie się ona w rozwoju czy coś takiego?

S

Sed

Guest
jointu napisał:
mam roślinki hodowane na 12\12 juz około 3-4 tygodnie lecz chciałby teraz zmienić naświetlanie na 16/8 a potem jak juz osiagną zadawalajce rozmiary zmienię na 12\12 spowrotem...czy to nie zaszkodzi roślinie? czy nie cofnie się ona w rozwoju czy coś takiego?
Raczej nie możesz przestawiać :thumright:

R

rasta

Guest
nie powinno sie tego robic ale...

....jest to możliwe jeśli się ma już trochę doświadczenia.
w tym wieku na dniach zacznie się kwitnienie zmianą czasu naświetlania pobudzisz roslinkę do przejścia w fazę veg.(patrz revegetacja). wiąże się to także za zmianą nawożenia.

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Powiem ci żę troche schrzaniłeś , bo 12/12 to fotoper. na flov. do vegu powinieneś
użuć 18/6 lub 24/0 jeżeli teraz przestawisz z 12/12 na 16/8 to roslinka straci na wigorze, ale morzesz sprubować :geek:

KNX

Member
Buchów
0
chciałem zapytać czy lepiej na vegu postawić roślinkę 24/0 czy 18/6.

H

haszyszekk

Guest
Ja stosowałem 24/0 i było ok... nie ma większej różnicy poza rachunkami za prąd.
Rosną bardzo podobnie, chociaż przy 24/0 i dostarczaniu co2 są większe i silniejsze...
Jak ci szkoda na prąd to daj 18/6 a jak płaci kto inny to 24/0 pzdr

KNX

Member
Buchów
0
DZX serdecznie i myśląc że będą silniejsze i większe pod 24/0 to CHCĘ ABY MOJA WHITE WIDOW wyrosła na wspaniałą SUCZKĘ. :queen: :joker:

0

00000000001

Guest
Mam również pytanie o oświetlenie. Jednak ciut inne.

Są na wegu sadzonki 2 tygodniowe po oświetleniem energooszczędnym 6500K 125W. Chciałbym część z pomidorków przenieść do mniejszego wega wraz z tą lampą a w tym boxie co teraz są zamontować HPS i zostawić 2-3 sadzonek.

I tu rodzi się moje pytanie.
Czy mogę spokojnie ustawić 18/6 pod HPS i liczyć że rośliny podrosną nim zmienię na 12/12?

Oświetlenie HPS agromax 250W na 0,28 m^2 będzie wystarczjące ale czy nie za mocne?

Czy ktoś z forumowiczów spotkał się już z żarówą HPS Agromax. Czy jest ona lepsza od ogólnodostępnych uprawowych HPS? Ja mam 250W i 35tys lumenów podaje link do 400W ale ten sam producent http://cgi.ebay.com/AGROMAX-400-WAT...oponics_Seed_Starting?_trksid=p3286.m20.l1116

Pozdrawiam.:sunny:
http://cgi.ebay.com/AGROMAX-400-WAT...oponics_Seed_Starting?_trksid=p3286.m20.l1116

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół