Zna ktoś historie tego znaku?

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.

motys

Well-known member
Buchów
0
Czy ktoś zna historie tego znaku? Kto to wymyślił? Kiedy? Gdzie?

GRUZ

Morda
Buchów
6
trzeba się jakiegoś rapera zapytać
chyba że gość ma obcięte trzy palce

motys

Well-known member
Buchów
0
trzeba się jakiegoś rapera zapytać
chyba że gość ma obcięte trzy palce

Myślałem ze delavega przesadza mówiąć że jesteś beton, ale teraz wiem że nie przesada, a nawet jest w błędzie, bo ja bym ciebie nawet betonem nie nazwał. (Zwykły gruz/odpad).

GRUZ

Morda
Buchów
6
kto to delavega? wklej linka jak umiesz bo mogę nie złapać

herbapol

Well-known member
Buchów
0
"Shaka– gest powitalny wywodzący się z kultury hawajskiej. Najszerzej używany przez subkulturę surferów. Wykonanie gestu polega na podniesieniu ręki z równoczesnym zaprezentowaniem drugiej osobie zewnętrznej strony dłoni z wyprostowanym kciukiem oraz małym palcem, przy równoczesnym zwinięciu pozostałych palców w pięść; często towarzyszą krótkie, energiczne ruchy nadgarstkiem do i od siebie.

Rdzenni mieszkańcy Hawajów używają shaka w celu przekazania tzw. „energii aloha”, gestu przyjaźni i zrozumienia pomiędzy poszczególnymi grupami etnicznymi, znajdującymi się na Hawajach. Z tego powodu także gest ten nie ma bezpośredniego odpowiednika w dosłownym tłumaczeniu. W zależności od kontekstu, w jakim używany jest ów gest, może on oznaczać także: „dziękuję”, „cześć”, „jak się masz” etc.
Poza obszarem Hawajów, Shaka może oznaczać także „wyluzuj”, „witaj”, „żegnaj”, „trzymaj się” lub „w porządku”, przy czym konkretne znaczenie gestu zależy także od kontekstu w jakim został on użyty.

Shaka stosowana jest także często przez kierowców na drogach oraz na zdjęciach w celu przekazania serdecznego pozdrowienia na odległość."

WIKI

motys

Well-known member
Buchów
0
[MENTION=73622]herbapol[/MENTION] napisałeś o mieszkańcach hawajów, surferach, kierowcach, a gdzie palacze ganji? Bo ja właśnie z tego środowiska znam ten znak.

D

DarkMessiah

Guest
[MENTION=86947]motys[/MENTION] a czy ty wogole cos wiesz?

motys

Well-known member
Buchów
0
Ale że niby co takiego? O co ci chodzi?

DzikiDzikiDZIK

Well-known member
Buchów
0
o to darkexpressowi chodzi że jesteś farmazonem i ciśniesz po innych koleś a sam masz pojęcie o wszystkim jak polski sejm o budżecie.wk***iasz ludzi o to chodzi.przyjmij hejty na klatę mongole i pomyśl nim coś napiszesz.to irytujące w ch*j że człowiek zanim na forum coś znajdzie najpierw musi przeczytać tony pierdoł takich jak ty piszesz żeby w końcu coś znaleźć.ogarnij głowę i nie spamuj nabijaczu postów.więcej nic nie piszę bo nie mam ochoty na kłótnie z amebami.nie ma to sensu,strata czasu.

motys

Well-known member
Buchów
0
Widocznie ten znak ma wiele znaczeń. Ale mnie interesuje tylko jedno znaczenie, znaczenie w środowisku palaczy, i niestety nigdzie nie moge znaleźć informacji na ten temat.

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół