• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Znowu mały plon, dlaczego?

Wyszukiwarka Forumowa:
W

WielkiPaczek

Guest
Może mi jakiś dobry człowiek wyjaśnic, dlaczego poraz kolejny zebrałem tak ch***wy plon? 7g z WWxBB podlewane nawozami Canny, a konkretnie tak to wyglądało:
Donica 10l, roślina posadzona po boku (może przez to?), Przez cały weg (7 dni, powinien zakwitnąć jak automat) podlawana biohumusem, potem Planton K. Kiedy topy były już wielkości kciuka, zacząłem podlewać PK13/14 i Canna Boostem, co każde podlanie. Wszystko rosło pięknie, ale w pewnym momencie topy były bardzo małe, skończyły rosnąć i zaczęły tylko puchnąć. Problem w tym, że te topki miały wysokość ok. 1-2cm... Co robię źle? Coś musi w tym być, druga już uprawa taka z***ana a ludzie z automatów po 20g wyciągają... Jestem po prostu zdołowany, tyle kasy poszło na uprawę a ona się odwdzięcza plonem który mógłbym kupić na ulicy za taką samą cenę :/ Dodam, że roślinka przez całe życie nie miała niedoborów, listki były zielone i proste. Co robię źle? Może przez to że posadziłem roślinę nie na środku tylko po boku? Zaraz lecę z trzecią uprawą tym razem weg ok. miesiąca i nie chcę czekać tyle czasu i znów dostać 7g :/

herb iron

Well-known member
Buchów
0
jest wiele czynnikow ktore mogles z***ac co w konsekwencji odbiło sie na plonie
czym naswietlales tego swojego giganta ? bez zdjec ciezko cokolwiek powiedziec :)
napewno to ze byla z boku a nie na srodku nie ma zadnego znaczenia na koncowy wynik

G

Guest

Guest
box? oswietlenie ? po boku donicy to nie problem ;) mysle ze słabe oswietlenie jak w boxie miałes bo na out to norma 7 g, lecz 20 g to minimum przynajmniej tak jest u mnie a podlewam byle czym co mi w łapy wpadnie gówno , gnojówa jak leci ;)

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Przyczyn możesz mieć sporo:) Jakie oświetlenie? to bardzo wazne. Pilnujesz PH?

Może co chwile ją stresujesz? Często niedoborów lub złego PH na roślinie tak nie widać a za to wzrost jest wolniejszy, to jakbyś ja stresował co chwile innymi warunkami, ogólnie sie przystosowuje ale nie ma czasu na rozwój.

Jaki masz box itp... .

A

Andy Botwin

Guest
Napisz coś o oświetleniu jakie tam miałeś, same koksy nie dadzą plonów.

W

WielkiPaczek

Guest
Oo, sorry wielkie zapomniałem :p
boxa mam 32x35 i ok. 6300lm (99W) czyli nawet więcej niż potrzeba, także wydaje mi się że oświetlenie nie jest problemem. Temperatura nie przekracza 30*C, a wilgotność ok. 40-50%, trening zastosowałem LST. Topków wyszło 11, tylko że konkretny był 1 - 3g po wysuszeniu, reszta to takie nic... Generalnie roślinka była wyjmowana raz dziennie, podlewana wtedy kiedy miała sucho. pH nie kontrolowałem, ale skoro na listkach nie było żadnych przebarwień ani plamek to chyba w porządku. Miałem też 1 wentylator wciągający, 1 wyciągający i 1 mieszający.
Aha, co do oświetlenia to nie wiem jaką mam barwę, niestety

Natural

Well-known member
Buchów
1
za duzo przy niej majstrowales.

nastepnym razem nie zagladaj codziennie daj jej spokoj
PK 13/14 przy tym oswietleniu bym sobie darowal bo roslina i tak nie przetworzy tego
mozliwe, ze zablokowales rosline przez ten nawoz
jedynie boost i jakis podstawowy nawoz NPK na kwitnienie, wystarczy i dawki tez nie duze

W

WielkiPaczek

Guest
Ok dzięki, trochę mnie ciekawość zżerała dlatego codziennie wyjmowałem... Ale co do PK13/14 to zauważyłem, że topek największy zaczął puchnąć wtedy kiedy zacząłem lać ten nawóz, ale może za często.

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
jak ja naswietlales? mowisz o siedmiodniowym wegu - przelaczales lampe?

W

WielkiPaczek

Guest
Tak, przez 7 dni 18/6 a potem 12/12 - oczywiście to nie był automat ;)
Dobrze, że się zabezpieczyłem i mam jeszcze 2 automaty na oucie to może one mnie za miesiąc poratują. Mam nadzieję, że następna uprawa już odwdzięczy się przyzwoitym plonem, a na razie będę konsumował 7g własnego palonka :D

Samar

Well-known member
Buchów
0
Czuję, że zawitasz w temacie Perełki :D

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Prawidłowe oświetlenie i nawożenie a plony zawsze będą przyzwoite. O ile koledzy pytali o oświetlenie to nikt nie zwrócił uwagę na nawożenie. Nawożenie jest bardzo bardzo ważne a nie tam jakieś bzdury typu wilgotność itd.

Ty konkretnie dawałeś prawdopodobnie za mało fosforu. Potasu nie może być więcej niż fosforu. Jeden wpływa na masę kwiatów a drugi na ilość. Bez jednego i drugiego będzie dupa.

Nie wiem czy dawałeś azot. Wbrew pozorą jego niewielka ilość też jest bardzo potrzebna. Prawdopodobnie dawałeś ponieważ liście Ci nie zżółkły. Pozostaje więc P=K.

Czuję, że zawitasz w temacie Perełki :D

A ja czuję, że zawitasz w temacie "SPAM".

W

WielkiPaczek

Guest
Dziękóweczka, czyli następnym razem odpuścić może na początku Planton K, a potem podlewać samym PK13/14 z Boostem?

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
nic tylko probowac w dalszym grow. mi sie wydaje, ze to nie jest wina zlego nawozenia. nastepnym razem rob foty i wrzucaj na biezaco :).

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Dziękóweczka, czyli następnym razem odpuścić może na początku Planton K, a potem podlewać samym PK13/14 z Boostem?

Zacznij planktonem od połowy dawki powoli zwiększaj, a PK dołóż pod koniec, spróbuj poczekać aż topy urosną (w sensie długości) bez boostera.

Co do tego Ph to przy kwitnieniu co jakiś czas podsyp dolomitem, te środki na flo często obniżają ... . PLANKTON na pewno lekko obniża PH.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół