nasiona marihuany

znowu plamy pierw zolte pozniej brazowe zeschle.

Wyszukiwarka Forumowa:
1

1oolec

Guest
1. Rodzaj oświetlenia (hps, świetlówki, nateżenia światla)
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)

1. HPS 400w
2. nasiona
3. ziemia kwiatowa ph od 6,8 do 7,0 + vermikulit + perlit + clay pebbles
4. co 2-3 dni przy hps 400w i tych upalach :/
5. z dniem- 12na12cm wiatrak wyciagajacy oraz wiatrak biurowy dmuchajacy, w nocy brak.
6. raczej z nazwy i tak nie znacie bo to Irlandzki plant food jest on chemiczny i dawkowany w niewielkich ilosciah z kazdym podlewaniem, w sklad wchodzi:
-nitrogen (N) total 15%
-ammoniacal nitrogen (N) 6,5%
-ureic nitrogen (N) 8,5%
-phosphorus (P) soluble in neutral
-ammonium citrate and in water 13,1%
-phosphorus (P) soluble in water 13,1%
-potassium (K) soluble in water 12,4%
-boron (B) total 0,02
-copper (Cu) total 0,03%
-iron (Fe) total 0,15%
-manganeze (Mn) total 0,05%
-Zinc (Zn) total 0,03%

7. okolo 2 miesiace, moze ponad... nie wiem dokladnie.
8. w fazie jasnej 35 stopni w fazie ciemnej okolo 23 stopni

Problem podobny jak kiedys juz tu przezemnie opisywany ale jak to z tymi roslinami bywa jest on wydaje mi sie spowodowany czyms innym. liscie Tak jak kiedy to moja pieknosc byla mloda pierw zolkna pozniej brazowieja i w koncu wysychaja tak ze mozna je lamac w palcach :/ z tym ze no wlasnie problem niby ten sam ale wtedy zaczynalo sie to od zewnetrznej strony liscia a tym razem zjada je od lodyki do konca i na odwrot :( dlatego tez przypuszczam ze to jest spowodowane czyms innym, i moja prozba w wasza strone brzmi, powiedzcie mi prosze co czynic mam aby moja kochanka zdrowa byla:)

z gory thx oraz fotka:

Ps.

ogolnie z tego co widze to tylko o plamach sie tu pisze :p lecz uwazam ze nie ma topica opisujacego moj problem, plama plamie nie rowna wiec prosze pana panie bogus aby pan oszczedzil topic ;) thx pozdro.

B

blancik

Guest
Skończ na jakiś czas z tym nawozem co używasz bo to jest 100% od niego, zrób plukanke i podlej wody z samym biochumusem a zobaczysz ze tego niebędziesz mial.
Do tego wszystkiego Ph twojej ziemi masz napewno powyżej 7.0 i to wszystko jest efektem który opisaleś.

B

blancik

Guest
Ale w irlandii stosują pewnie inne mieszanki ziemi lub samej ziemi, a jak wiadomo od nawozów ph ziemi się zmienia w rózne strony-zależy od nawozu.
Nawozem możesz podnieść diametralnie ph jak również zmniejszyć, a w twoim przypadku jestem przekonany o tym ze podniosles tym nawozem ph, zwlaszcza ze twoja ziemia jak wynika z opisu już ma 6,8-7,0

C

canabuz

Guest
biohumusy sa rozne, to chodzi o produkt chodowli ( czyli odchody ) dzdzownic, papewno tam bedzie jakis naturalny nawoz z odchodow
JAK TO SIE STALO ZE W POSCIE NAPISALEM "CHODOWLI" I TERAZ PODCZAS EDYCJI TEZ WIDZE TO SLOWO A ZAMIENILO SIE NA "UPRAWY" W TEMACIE? to cos jak YOU?
co jest, nie mozna uzywac slowa CH.OD.OW.LA ?

M

muniek

Guest
urpawia ziemie rolnik zborze ziemnieki tak mi sie zdaje <lol> :geek:

C

canabuz

Guest
ale chodzi mi o to ze slowo cho.do.wla zmienia sie samo na uprawa

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
bo pewnie modelatozy dodali to z powodu tego ze duzo osub pisze ze cho.duje konopie
cho.duje to sie świnie a uprawia sie konopie

G

Green

Guest
bo pewnie modelatozy dodali to z powodu tego ze duzo osub pisze ze cho.duje konopie
cho.duje to sie świnie a uprawia sie konopie

dokladnie

1

1oolec

Guest
... Bo OSOBA!

no coz zrobie tak jak mowisz blancik od dzis 2-3 tyg only mineral water.

B

blancik

Guest
ja podlewam tylko i wylącznie odstalą kranówą, raz podlalem w wegu mineralką i na drugi dzień roślinki wyglądaly jak z dup... wyjęte. Niewiem dlaczego tak wyszlo, ale za to wiem że już jej nie użyje.
Elooo :queen:

1

1oolec

Guest
hmm a jak dokladnie wygladaly? bo swego czasu jak jeszcze byla mloda podlewalem mineralna i rozne cuda dziwy sie dzialy najczesciej skladajace sie liscie do dolu jak skladak jakis...

w sumie kranowke to tu bardzo czysta mam :) zrodlana woda wiec po co eurony tracic na wode :p

B

blancik

Guest
Byly oklapnięte i takie zmarszczone, jakby wycienczone :ncool:
A co do kranówki to ja zawsze sobie napelnie pelne dziesięcio litrowe wiadro i odstawiam na 24h, w sumie to mam dwa takie wiadra i zawsze mam wode na bierząco do podlewania i wszystko jest zawsze jak najbardziej na plus i bez żadnego problemu.
A mineralna choć az tak droga nie jest to jakbym zliczyl moje podlewanie to by się nazbieralo ze HO-HO i jeszcze więcej. Także dobrze zrobisz jak przejdziesz na kranówke odstalą 24h.
A tak na marginesie, to oglądając kilka filmów o uprawie marii to nigdzie nigdy nie widzialem żeby ktoś stosowal taka mineralkę z profesjonalistów.
Pozdro :flower:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół