1
1oolec
Guest
1. Rodzaj oświetlenia (hps, świetlówki, nateżenia światla)
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)
1. HPS 400w
2. nasiona
3. ziemia kwiatowa ph od 6,8 do 7,0 + vermikulit + perlit + clay pebbles
4. co 2-3 dni przy hps 400w i tych upalach :/
5. z dniem- 12na12cm wiatrak wyciagajacy oraz wiatrak biurowy dmuchajacy, w nocy brak.
6. raczej z nazwy i tak nie znacie bo to Irlandzki plant food jest on chemiczny i dawkowany w niewielkich ilosciah z kazdym podlewaniem, w sklad wchodzi:
-nitrogen (N) total 15%
-ammoniacal nitrogen (N) 6,5%
-ureic nitrogen (N) 8,5%
-phosphorus (P) soluble in neutral
-ammonium citrate and in water 13,1%
-phosphorus (P) soluble in water 13,1%
-potassium (K) soluble in water 12,4%
-boron (B) total 0,02
-copper (Cu) total 0,03%
-iron (Fe) total 0,15%
-manganeze (Mn) total 0,05%
-Zinc (Zn) total 0,03%
7. okolo 2 miesiace, moze ponad... nie wiem dokladnie.
8. w fazie jasnej 35 stopni w fazie ciemnej okolo 23 stopni
Problem podobny jak kiedys juz tu przezemnie opisywany ale jak to z tymi roslinami bywa jest on wydaje mi sie spowodowany czyms innym. liscie Tak jak kiedy to moja pieknosc byla mloda pierw zolkna pozniej brazowieja i w koncu wysychaja tak ze mozna je lamac w palcach :/ z tym ze no wlasnie problem niby ten sam ale wtedy zaczynalo sie to od zewnetrznej strony liscia a tym razem zjada je od lodyki do konca i na odwrot dlatego tez przypuszczam ze to jest spowodowane czyms innym, i moja prozba w wasza strone brzmi, powiedzcie mi prosze co czynic mam aby moja kochanka zdrowa byla
z gory thx oraz fotka:
Ps.
ogolnie z tego co widze to tylko o plamach sie tu pisze lecz uwazam ze nie ma topica opisujacego moj problem, plama plamie nie rowna wiec prosze pana panie bogus aby pan oszczedzil topic thx pozdro.
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)
1. HPS 400w
2. nasiona
3. ziemia kwiatowa ph od 6,8 do 7,0 + vermikulit + perlit + clay pebbles
4. co 2-3 dni przy hps 400w i tych upalach :/
5. z dniem- 12na12cm wiatrak wyciagajacy oraz wiatrak biurowy dmuchajacy, w nocy brak.
6. raczej z nazwy i tak nie znacie bo to Irlandzki plant food jest on chemiczny i dawkowany w niewielkich ilosciah z kazdym podlewaniem, w sklad wchodzi:
-nitrogen (N) total 15%
-ammoniacal nitrogen (N) 6,5%
-ureic nitrogen (N) 8,5%
-phosphorus (P) soluble in neutral
-ammonium citrate and in water 13,1%
-phosphorus (P) soluble in water 13,1%
-potassium (K) soluble in water 12,4%
-boron (B) total 0,02
-copper (Cu) total 0,03%
-iron (Fe) total 0,15%
-manganeze (Mn) total 0,05%
-Zinc (Zn) total 0,03%
7. okolo 2 miesiace, moze ponad... nie wiem dokladnie.
8. w fazie jasnej 35 stopni w fazie ciemnej okolo 23 stopni
Problem podobny jak kiedys juz tu przezemnie opisywany ale jak to z tymi roslinami bywa jest on wydaje mi sie spowodowany czyms innym. liscie Tak jak kiedy to moja pieknosc byla mloda pierw zolkna pozniej brazowieja i w koncu wysychaja tak ze mozna je lamac w palcach :/ z tym ze no wlasnie problem niby ten sam ale wtedy zaczynalo sie to od zewnetrznej strony liscia a tym razem zjada je od lodyki do konca i na odwrot dlatego tez przypuszczam ze to jest spowodowane czyms innym, i moja prozba w wasza strone brzmi, powiedzcie mi prosze co czynic mam aby moja kochanka zdrowa byla
z gory thx oraz fotka:
Ps.
ogolnie z tego co widze to tylko o plamach sie tu pisze lecz uwazam ze nie ma topica opisujacego moj problem, plama plamie nie rowna wiec prosze pana panie bogus aby pan oszczedzil topic thx pozdro.