L
lapino
Guest
1. Rodzaj oświetlenia (hps, świetlówki, nateżenia światla)
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)
:arrow: 1. odpowiedz - 4 swietlowki philips 23 W - natezenie okolo 6000lm
:arrow: 2. odpowiedz - nasiona
:arrow: 3. odpowiedz - gleba z mineralami ph 6-7(wedlug tego co jest na opakowaniu)
:arrow: 4. odpowiedz - raz na 1-2 dni,czasem czesciej jezeli gleba jest juz sucha
:arrow: 5. odpowiedz - wiatraczek zamontowany na gorze-wyciaga goroce powietrze na zewnantrz
:arrow: 6. odpowiedz - bez nawozu(moze w tym problem)
:arrow: 7. odpowiedz - okolo 2 tyg
:arrow: 8. odpowiedz - chyba w sam raz(w boxie goroco nie jest acz cieplawo
otoz mam palacy problem,u mojej roslinki zauwazylem zolte i brozowe plamy na lisciach ktore po jakims czasie usychaja,na forum wyczytalem ze dla lisci z niskich pieter(1,3 palczastych) jest to normalne,zreszta pozwolilem sobie nawet te liscie usunac(1,3 palczaste)wydawalo sie ze problem znikl tymczasem przed paroma dniami zauwazylem ze 1 listki 5 palczaste takze zaczely chorowac i usychac,co wydaje mi sie juz niebezpieczne:/dodaje fotki.powiedzcie co jest przyczyna tego stanu rzeczy:/i pytanie dodatkowe-czy te male wyrostki ktore odrastaja przy zlanczeniu lisci i lodygi (widac na zdj) to sa nowe liscie czy zaczatki kwiatow??jesli kwiaty to czy mam zenska czy meska?
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)
:arrow: 1. odpowiedz - 4 swietlowki philips 23 W - natezenie okolo 6000lm
:arrow: 2. odpowiedz - nasiona
:arrow: 3. odpowiedz - gleba z mineralami ph 6-7(wedlug tego co jest na opakowaniu)
:arrow: 4. odpowiedz - raz na 1-2 dni,czasem czesciej jezeli gleba jest juz sucha
:arrow: 5. odpowiedz - wiatraczek zamontowany na gorze-wyciaga goroce powietrze na zewnantrz
:arrow: 6. odpowiedz - bez nawozu(moze w tym problem)
:arrow: 7. odpowiedz - okolo 2 tyg
:arrow: 8. odpowiedz - chyba w sam raz(w boxie goroco nie jest acz cieplawo
otoz mam palacy problem,u mojej roslinki zauwazylem zolte i brozowe plamy na lisciach ktore po jakims czasie usychaja,na forum wyczytalem ze dla lisci z niskich pieter(1,3 palczastych) jest to normalne,zreszta pozwolilem sobie nawet te liscie usunac(1,3 palczaste)wydawalo sie ze problem znikl tymczasem przed paroma dniami zauwazylem ze 1 listki 5 palczaste takze zaczely chorowac i usychac,co wydaje mi sie juz niebezpieczne:/dodaje fotki.powiedzcie co jest przyczyna tego stanu rzeczy:/i pytanie dodatkowe-czy te male wyrostki ktore odrastaja przy zlanczeniu lisci i lodygi (widac na zdj) to sa nowe liscie czy zaczatki kwiatow??jesli kwiaty to czy mam zenska czy meska?