• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Zwapnienie aorty szyjnej a konopie

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
Witam,

Mój staruszek [57lat] miał ostatnio problemy z niskim ciśnieniem a po około miesiącu brania tabletek na tę dolegliwość zasłabł z ciśnieniem 80/40...
[staruszek lubi(ł) wódkę]

W szpitalu okazuje się, że to zwapnienie aorty szyjnej, jednej z nich.
Nie sprawdzałem ale zwapnienie kojarzy mi się z miażdżycą której objawy można eliminować za pomocą ganji.
Czy przy zwapnieniu aorty szyjnej używanie marihuany może okazać się pomocne?

Staruszek nigdy nie jarał [z tego co wiem] i zastanawiam się czy nie wprowadzić go w grooving dla jego zdrowia:spalony:

H

HULK

Guest
po pierwsze aorta jest jedna o po drugie to źle ci się kojarzy bo przez miażdżycę rośnie ciśnienie.

mam nadzieje ze dziadek wyzdrowieje

Rafik

Well-known member
Buchów
0
Przy niskim ciśnieniu to jaranie raczej niewskazane. U mnie na odruch ortostatyczny przy którym też spada ciśnienie pomagało trochę dużo soli a jaranie wręcz wyzwalało przy wstawaniu.

Marihuanator

Banned
Buchów
0
Z mojego doświadczenia wynika, że THC i inne kannabinole, regulują ciśnienie a nie obniżają. Tzn obnizają, ale wtedy, kiedy jest ono za wysokie. Kiedy jest za niskie - podwyższają do optymalnego poziomu.
a jaranie wręcz wyzwalało przy wstawaniu.
Rano, każdy ma obniżone ciśnienie, po zapaleniu szybko wraca do optymalnego, dlatego czujemy się od razu rześcy.

Do autora... skoro dziadek lubi wódkę, to 5-10g topków lub 20-30g odpadu z rośliny do litra spirytusu wrzucasz, moczysz to 1-3 tygodnie co jakiś czas potrząsając. Potem odsączasz, frakcje stałe wyrzucasz (są już bezwartościowe dla nas) a otrzymany zielony płyn mieszasz 50/50 z wodą.

Po jednym kieliszku już poczuje humor. Testowałem na sobie i 10 kieliszków dałem rady, ale naprawdę ciężko już się wtedy dogadać było, a śmiechu do rozpuku. :D

D

delete

Guest
Hm niefortunnie się wyraziłem na początku:
Tak niskie ciśnienie WYWOŁAŁY przyjmowane leki.

Co do Cannabisówki to ciekawy pomysł ale chyba najpierw sam go wypróbuje:)

Eclipse

Well-known member
Buchów
0
Jestem za tym samym pomysłem co Marihuanator :).
Dziadek szybko śpiocha zalepi, a na zdrówku tylko zyska.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół