• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

zwijanie się liści od boków

Wyszukiwarka Forumowa:

camenator

New member
Buchów
0
Więc zanim opisze problem powiem co się działo z moją roślinką. więc z nasionek jakieś sativki koło 20 maja. umieściłem 8 sadzonek w plenerku. w przeciągu 2 tyg od posadzenia odwiedziłem je 2 razy wszystko było ok. jestem dość leniwy i do dnia wczorajszego nie wiedziałem plantów. gdy tam przybyłem ku mojemu zdziwieniu wyglądały naprawde nieźle ( jakieś tam porównanie mam). bałem się tylko o te burze z gradem itd. nie były niczym podlewane czyli czyste dzieło natury. spocik jest na polu pokrzyw z mojego wywiadu wygląda że gleba może być niezła. jedyny problem jaki tam zauważam jest taki że liście zawijają sie od boków u 2/5 żeńskich krzaków. wygląda że do zborów mam 1-1,5 miesiąca posiadam biochumus i agregol, czy powinienem któregoś z nich użyć? lub czy opłaca mi sie inwestować w inne. poza tymi listkami trzymają sie za***iście. jeśli to pomoże jutro mogę dostarczyć jakiś fotek. z góry dzięki za pomoc :)

---------- Aktualizacja posta 15:43 ---------- Czas poprzedniego posta 15:40 ----------

znajomy twierdzi że może to być niedobór czegoś, ale nie jest pewien czy azotu czy czego

GoldenBud

Well-known member
Buchów
0
skoro nie ma przebarwień na liściach to ciężko mówic o jakichkolwiek niedoborach, jeżeli nie wygląda to tragicznie to na 99% nie potrzebnie się przejmujesz. Profilaktycznie możesz im polać jakomś łagodną dawke mineralnego nawozu, bo na biohumus to już trochę za późno i jego działanie będzie znikome. Oczywiście fotki były by pomocne i wyjaśniał wszystko.

Pozdro

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół